ACS Galaxy are de aşteptat după baza sportivă visată. Silviu Bălace acuză...

ACS Galaxy are de aşteptat după baza sportivă visată. Silviu Bălace acuză că autorităţile pun piedici proiectului destinat juniorilor

0
DISTRIBUIȚI

ACS Galaxy Timişoara, club infiinţat de Silviu Bălace şi colaboratorii săi, s-a lovit de piedici birocratice. Gruparea destinată creşterii copiilor şi juniorilor a demarat un proiect pentru construcţia unei baze sportive moderne pe fostul teren de rugby, lăsat in paragină. Lucrările au stagnat insă in ultimele luni iar iniţiatorii acuză autorităţile locale pentru blocaj.

Practic, cei de la ACS Galaxy s-au ales cu diverse amenzi, trei la număr, din motive diferite, după ce au inceput lucrările la terenul aflat in vecinătatea arenei „Dan Păltinişanu”. Terenul din zonă aparţine Primăriei, dar mijloacele fixe sunt ale Electrometalului, care a concesionat baza sportivă pe 12 ani celor de la Galaxy.

”Vrem să facem o bază sportivă pentru un turneu puternic. Timișoara nu are niciun turneu mare, are Brașovul, are Hațegul. Sprăm ca într-un an de zile să terminăm cu baza pe care o avem în chirie, vrem să facem două terenuri sintetice, un teren mare de iarbă, unul mic de iarbă, opt vestiare sub tribunele care lumea spune că sunt în paragină, un loc de joacă pentru copii și un restaurant.


Sperăm ca într-un an să primim autorizațiile. Nu vrem bani de la nimeni, vrem doar să putem investi banii noștri”, a declarat Goran „Goţa” Corojor, preşedintele lui ACS Galaxy.

„E o paragină şi acum. Terenul de iarbă l-am adus la un nivel foarte bun pentru copii şi juniori. Acolo exista un poligon, pe care noi vrem să construim în baza proiectului, sunt dosarele făcute, actele în regulă. Structuriştii au verificat acea tribună dezafectată, s-au luat mostre din beton…  Probabil nu a avut nimeni încredere că se va face, noi am mers mai departe, am ridicat puţin ştacheta, prin numărul de copii, am reuşit să facem proiectul şi deja am întâmpinat probleme”, ne-a spus Silviu Bălace.

„S-a ajuns să se facă poze de peste gard de către Poliţia Locală. Ni s-a spus că nu avem plasă la tribună, ca să nu urce oamenii sau copiii, să nu fie riscul de a se accidenta, dar noi avem pancarte cu accesul interzis. Am acoperit o groapă, de unde a căzut un copac, putea să cadă peste oricine, ni s-a dat şi pentru asta o amendă. Sunt lucruri care îmi ridică semne mari de întrebare. Nu înţeleg de ce, nu fac pentru mine, nu fac un bloc…”, a precizat fostul fotbalist. Conform acestuia amenzile ar totaliza circa 100 de milioane de lei vechi. Marea problemă e că incă se aşteaptă ca autorităţile locale nu au oferit incă semnătura pe un certificat de urbanism pentru demararea lucrărilor.

In prezent Galaxy-ul are cinci grupe de juniori angrenate in Campionatul Judeţean juvenil, dar şi alte formaţii de „pitici” angrenate in competiţii, in total clubul are circa 200 de copii legitimaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.