Situaţie critică în centrele de permanenţă. Medicii, ignoraţi cu lunile de cei...

Situaţie critică în centrele de permanenţă. Medicii, ignoraţi cu lunile de cei care trebuie să le plătească gărzile

0
DISTRIBUIȚI

Medicii de la centrele de permanenţă nu au mai fost plătiţi de patru luni, anunţă Societatea Naţională de Medicină a Familiei, printr-un comunicat de presă. Întârzierea este justificată diferit la nivelul fiecărei case judeţene, dar explicaţia este una singură: Ministerul Finanţelor nu a alocat la timp fondurile necesare.

Sumele cuvenite conform clauzelor contractuale sunt necesare pentru plata angajaţilor care lucrează în centrele de permanenţă şi acoperirea cheltuielilor de funcţionare.


În aceste condiţii, în care de patru luni medicii de familie subvenţionează funcţionarea centrelor de permanenţă, nemulţumirea lor este în continuă creştere. În cazul în care această situaţie nefirească se va prelungi, medicii de familie sunt hotărâţi să demareze acţiunile legale pentru recuperarea sumelor restante.

În Timiş funcţionează 48 de centre de permanenţă, dintre care 17 sunt în Timişoara. În judeţ fac gărzi, lunar, în jur de 200 de medici şi asistente. În 2017, în centrele din judeţ s-au prezentat peste 60.000 de oameni.

În întreaga ţară există 352 de centre de permanenţă. Cea mai mare parte a acestora funcţionează în zonele rurale sau izolate şi în locul camerelor de gardă ale spitalelor desfiinţate din zonele urbane. Centrele de permanenţă, înfiinţate pentru asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare, dar şi pentru a permite accesul la servicii medicale de urgenţă pentru pacienţii din mediul rural, au rolul principal de a salva vieţi care s-ar putea pierde până la intervenţia serviciilor de urgenţă specializate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.