Situaţie critică la Spitalul din Deta: operații anulate și bebeluși trimiși acasă,...

Situaţie critică la Spitalul din Deta: operații anulate și bebeluși trimiși acasă, în urma întreruperii gazului UPDATE Soluţia găsită pentru spitale şi şcoli

0
DISTRIBUIȚI

spital deta

Orașul Deta este cel mai afectat în urma întreruperii gazului, începând de ieri, din cauza neînțelegerilor dintre distribuitorii de gaz și furnizorul OMV. În total sunt afectate patru localități: Deta, Stamora Moravița, Denta și Voiteni-Voiteg.

Directorul Spitalului Orășenesc Deta, Codruța Bungău, ne-a declarat că toate operațiile au fost anulate, iar doi bebeluși au fost trimiși acasă, pentru că în unitatea medicală este prea frig. Spitalul nu are apă caldă și căldură, începând de ieri după-amiază.

“Ne desfășurăm activitatea foarte greu. Doi nou-născuți au fost trimiși acasă, deși nu era cazul de externare, pentru că nu le putem asigura confortul termic.


Am pus radiatoare, dar nu avem pentru toate saloanele din spital. Încercăm să facem față cum putem. Noi am crezut că este o defecțiune care va fi remediată, nu am fost notificați înainte. Nu se mai fac deloc operații, pentru că în blocurile operatorii avem 18 grade Celsius, nu putem ține pacienții dezbrăcați la astfel de temperaturi. Urgențele sunt trimise la spitalele din Timișoara, aglomerăm Serviciul de Ambulanță. Noi nu avem căldură, nu avem apă caldă. Deservim 60.000 de oameni din trei orașe, plus o mulțime de comune. Spitalul este plin, ieri aveam 63 de pacienți internați. O să lucrăm în condiții de avarie, să sperăm că n-o să dureze mult situația”, a afirmat directorul spitalului din Deta.

Codruța Bungău a mai precizat că, în cazul în care nu se va da drumul la gaz, ar dura cel puțin o lună până când rezervorul de gaz va fi schimbat, aceasta fiind soluția cea mai rapidă.

De asemenea, peste o mie de elevi care învață la școlile din Deta, racordate la gaz, învață în frig, pentru că nu au căldură, în urma întreruperii gazului.

Astăzi, la Ministerul Energiei are loc o întâlnire între distribuitorii de gaz și furnizorul OMV, în speranța că se va găsi o soluție.

UPDATE Reprezentanții Prefecturii Timiș ne-au declarat că, în urma întâlnirii la Ministerul Energiei, furnizorul OMV Petrom a fost de acord să susțină “consumatorii vulnerabili”. Astfel, cel mai probabil începând de astăzi, școlile și spitalele vor fi realimentate cu gaze naturale.

Miercuri, tot la Ministerul Energiei va avea loc o nouă întâlnire între reprezentanții companiilor implicate, la care va participa și prefectul de Timiș, Eva Andreaș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.