Sorin Grindeanu: „Nu am 10.000 de euro salariu, ci 8.000 de lei”....

Sorin Grindeanu: „Nu am 10.000 de euro salariu, ci 8.000 de lei”. Apelul fostului premier

2
DISTRIBUIȚI

Fostul premier Sorin Grindeanu, actualul președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a declarat, astăzi, la Timișoara, că nu are un salariu de 10.000 de euro lunar, așa cum s-ar vehicula, ci de doar 8.000 de lei.

“Am o chestiune personală sau două pe care vreau să le spun. Poate la voi am mai mult succes decât am la colegii voștri din București. Vă rog să mă ajutați să nu mai am probleme acasă. Fac un apel la voi și vă spun că de abia am reușit să o conving pe nevasta mea. Să știți că nu am 10.000 de euro salariu, salariul meu este de 8.000 de lei. Așa că toată istoria asta, acum dacă întrebi pe oricine și s-ar face un sondaj, cred că nouă din zece ar spune că Grindeanu are 10.000 de euro pe lună.


Am făcut apelul ăsta pentru că sunteți mult mai apropiați de mine și să mă ajutați ca lună de lună…, soția mea care este o cititoare de presă, să nu mai meargă pe anumite căi greșite, îmi pare rău că nu am venit cu fluturașul. Mi-aș dori, să ne înțelegem, să am un astfel de salariu, dar nu e cazul”, a spus presei, Sorin Grindeanu, astăzi, la sediul Direcției Regionale Timiș a ANCOM.

În legea de aprobare a unei ordonanţe de urgenţă (OUG 33/2017) adoptată recent de Parlament este prevăzută o modificare care vizează veniturile celor din conducerea ANCOM, potrivit căreia „salariul președintelui ANCOM se stabilește la nivelul a 5 salarii medii la nivelul instituției aferente lunii ianuarie a fiecărui an, iar salariul vicepreședinților ANCOM se stabilește la nivelul a 4 salarii medii la nivelul instituției aferente lunii ianuarie a fiecărui an”. Astfel, salariul lunar al preşedintelui ANCOM ar urma să fie în jur de 7.000 de euro.

Legea de aprobare a OUG 33/2017 a fost adoptată în 15 octombrie de Senat, în calitate de for decizional, şi merge la promulgare la preşedinte.

Fostul premier Sorin Grindeanu a fost numit, în noiembrie 2017, în postul de președinte al ANCOM. Mandatul său expiră în anul 2023.

Foto: Virgil Simonescu

2 COMENTARII

  1. Du-te si cauta-ti alt loc de munca daca nu iti convine.Toti muritorii de rand fac asta.Nu te opreste nimeni sa pleci de la Ancom si oricum nu esti o pierdere.Nimeni nu va plange dupa un politruc demagog.

  2. Demonstrații cu fluturașul de salariu unde scrie 8000 lei și nu 46000 lei și va credem scanatil la Presalert sa îl vedem și noi dacă nu și tăcerea e un adevar

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.