Spectacole îndrăgite vin la Timişoara în perioada următoare. Cine sunt actorii care...

Spectacole îndrăgite vin la Timişoara în perioada următoare. Cine sunt actorii care urcă pe scenă FOTO

0
DISTRIBUIȚI

La sfârşitul lunii octombrie şi în prima jumătate a lunii noiembrie, noi spectacole cu unii dintre cei mai îndrăgiţi actori, puse în scenă de teatre din Bucureşti, vor avea câte o reprezentaţie la Timişoara.

Comedia franceză de un irezistibil umor, „Prenumele”, scrisă de Matthieu Delaporte şi Alexandre de la Patellière, îi va aduce pe scena timişoreană pe Claudiu Bleonţ şi mai mulţi actori cunoscuţi din seriale de televiziune, interpreţi ai unor personaje care trebuie să facă faţă unei cascade de situaţii comice neprevăzute şi dezvăluiri hilare, care pun la grea încercare prietenia dintre ei.

Piesa a fost pusă în scenă pentru prima dată la Paris, în 2010, cu celebrul actor şi cântăreţ Patrick Bruel într-unul din rolurile principale, şi a fost nominalizată la mai multe premii Molière, ulterior fiind adaptată şi pentru marele ecran şi obţinând nu mai puţin de cinci nominalizări la premiile César în 2013.

Îndrăgitul actor Florin Piersic revine la Timişoara în 30 octombrie, cu spectacolul extraordinar „Florin Piersic… pur şi simplu”, în care, preţ de două ore, irezistibilul povestitor va depăna cele mai amuzante amintiri din impresionanta sa carieră şi va cânta melodii compuse special pentru el de Dan Uagnov. „Spectacolul meu înseamnă poezie, înseamnă o istorie a teatrului în care, alături de mine, îi pomenesc pe unii dintre cei mai mari artişti ai acestei ţări. Vin în faţa publicului cu dorinţa de a-l sensibiliza, de a transmite un mesaj de frumos, de bucurie, de speranţă, şi, dacă până la sfârşitul celor aproape două ore văd zâmbetul pe faţa lor sau lacrima în colţul ochilor, înseamnă că mi-am atins scopul”, spune Florin Piersic despre spectacolul său.

Fundaţia timişoreană „Artmedia” aduce la Timişoara, în 5 noiembrie, teatrul bucureştean „Act”, cu piesa „Stage Docs” de Florin Piersic, inspirată din „A Life in the Theatre” de David Mamet, avându-i în distribuţie pe Marcel Iureş şi Florin Piersic jr. Între personajele interpretate de cei doi protagonişti, care aparţin unor generaţii diferite, se cască o prăpastie care ajunge până la paroxism, într-o lume guvernată de invidie, răutate, orgolii şi meschinării.

„Tot ce-i românesc nu piere”, spectacol dedicat Centenarului, îl aduce pe Tudor Gheorghe la Timişoara tot în 5 noiembrie, la sala filarmonicii. Bardul înzestrat cu un inegalabil har, care a făcut cu concertele sale  ocolul ţării şi nu numai, ca mesager al poeziei şi cântecului românesc, reia în acest spectacol cântece mai vechi, precum „Acolo este ţara mea” sau „Muică, toţi suntem un neam”, într-un turneu prin întreaga ţară. În 7 noiembrie, spectacolul va putea fi văzut la Arad, la Palatul Culturii.

„Maitreyi”, romanul lui Mircea Eliade care dezvăluie tulburătoarea şi imposibila iubire pe care acesta a trăit-o o în tinereţe în India, întregită cu destăinuirile făcute 30 de ani mai târziu de Maitreyi Devi, în cartea sa „Dragostea nu moare”, sunt transpuse într-un spectacol care va fi jucat la Timişoara în 12 noiembrie, cu Maia Morgenstern şi Vlad Zamfirescu în rolurile principale. Este pentru prima dată când destăinuirile lui Eliade şi versiunea iubitei sale se întâlnesc pe scena teatrului, într-un spectacol extrem de curajos care doreşte să înfrunte o capodoperă literară.

Horaţiu Mălăele revine la Timişoara în 15 noiembrie, cu spectacolul „Măscăriciul”, inspirat din piesa lui A.P.


Cehov, „Cântecul lebedei”. Cele două personaje care apar pe scenă dau publicului prilejul de a privi în spatele acesteia, unde descoperă o lume pe care puţini o cunosc cu adevărat şi toate frământările pe care le trăieşte un actor. O tragi-comedie amară, cu replici care stârnesc râsul, cu nostalgii, vise spulberate, o mare pasiune pentru artă într-un teatru de provincie, „fragmente, scene mici, pasaje din monologuri celebre, din roluri jucate sau doar visate, dorite”, cum spune Horaţiu Mălăele, un omagiu adus actorului şi creaţiei acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.