STPT merge până în Moldova pentru a găsi șoferi și vatmani pentru...

STPT merge până în Moldova pentru a găsi șoferi și vatmani pentru mijloacele de transport în comun din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

tramvaiul armonia linia 2

Văzând că reușesc cu greu să angajeze șoferi și vatmani pentru mijloacele de transport în comun din Timișoara și din Timiș, reprezentanții municipalității s-au gândit să încerce să găsească personalul de care duce lipsă STPT în alte județe ale țării.

Nicolae Robu a anunțat că s-a început deja căutarea de șoferi și vatmani în județele Hunedoara și Caraș-Severin, dar se va ajunge chiar și în Moldova.

„Avem o idee pe care încercăm să o materializăm, prin care să atragem șoferi și vatmani la Societatea de Transport Public Timișoara. Ne gândim la niște facilități, dar sunt variante de folosire a acelor facilități suplimentare pe lângă salariu. Facilități locative, în primul rând, pentru că de aici din Timișoara este foarte greu să găsim. Și atunci deja este lansată căutarea de șoferi în județele Hunedoara și Caraș-Severin, dar vom face propagandă și în județe mai îndepărtate, inclusiv în Moldova, unde știm că șomajul este destul de ridicat. Oamenii se mișcă mai greu dacă știu că au de găsit și de plătit o chirie importantă pentru locuință și încercăm să venim cu o ofertă de locuințe de serviciu, dar nu vă pot detalia acum, pentru că aici avem o gândire pe termen mai lung și o gândire pe perioada imediat următoare.


De interes va fi perioada imediat următoare, dar cetățenii vor fi interesați cu certitudine și să conteze pe stabilitate a sistemului de transport public, pe faptul că și pe termen mediu și lung STPT va funcționa bine”, a declarat primarul Timișoarei.

Nicolae Robu a mai anunțat că Primăria Timișoara are șanse să primească bani de la Uniunea Europeană pentru cumpărarea a 30 de troleibuze, pe o axă care promovează soluțiile verzi.

„Avem o oportunitate să mai luăm pe fonduri europene, pe alte fonduri decât cele repartizate regiunii noastre pe Programul Operațional Regional, troleibuze noi și vom aplica pentru 15 troleibuze articulate și 15 simple. Deci, vom îmbogăți parcul și cu alte 30 de troleibuze. (…) Repet, noi avem un parc auto deja bun și avem cu ce să ne mândrim, că n-o să găsiți în niciun oraș unul mai bun decât al nostru, la ora actuală. Avem 50 de troleibuze, 30 de autobuze, 20 de minibuze, șapte vaporașe, 440 de biciclete, 30 de tramvaie Armonia. La anul, vom avea 44 de autobuze cu motor electric, plus aceste 30 de troleibuze, plus minim 16 tramvaie mari, articulate, pe care le vom cumpăra pe fonduri europene. E un parc auto uriaș, niciodată nu a avut Timișoara un asemenea parc auto. În momentul în care vom avea și șoferi suficienți și vatmani, transportul în comun în Timișoara o să funcționeze excelent și vrem ca asta să se întâmple până în anul 2021. Și dacă transportul public merge bine, evident că un număr mare de cetățeni nu o să mai meargă cu mașina personală oriunde, ci, dacă au la îndemână mijloace de transport din sistemul public, le vor folosi pe acestea”, a conchis Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.