Teroare în centrul Timișoarei. O casă riscă să se prăbușească după ce...

Teroare în centrul Timișoarei. O casă riscă să se prăbușească după ce o familie de țigani a ”modernizat” un apartament. Reacția halucinantă a proprietarului când autoritățile statului închid ochii FOTO şi VIDEO

5
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1120996060">

O clădire din centrul Timișoarei, aflată la doar câțiva metri de Poliție și în apropierea Prefecturii Timiș, riscă să se prăbușească în orice moment după ce o familie de țigani a spart toate zidurile de rezistență dintr-un apartament. Nu există nicio autorizație, dar autoritățile statului nu au nicio reacție, deși au fost sesizate în repetate rânduri. Cristina Piloca, proprietara apartamentului cu numărul 1, din imobilul cu numărul 1 de pe strada Valeriu Braniște, s-a mutat de câteva zile de acasă, deoarece toți pereții sunt fisurați, unele ziduri s-au deplasat câțiva centimetri, iar podeaua cedează încet încet.

”Vecinii care stau sub mine, la parter, o familie de romi care s-a mutat acum câțiva ani, s-au apucat săptămâna trecută să amenajeze apartamentul și să-și facă din tot apartamentul o sigură încăpere, salon. Când am venit de la lucru, joi sau vineri, era ușa deschisă și m-am dus să văd. Era spart primul perete. I-am întrebat dacă au autorizație, mi-au spus că au și o firmă de construcții care le face amenajările, că sunt experți și că nu vor fi niciun fel de probleme la apartamentul meu. Au dărâmat toate zidurile de rezistență, iar acum apartamentul meu nu mai are niciun zid de susținere. Casa e din cărămidă și a fost construită în 1928. Am fost plecată din oraș și când m-am întors duminică seara, am găsit asta – toți  pereții sunt crăpați, podeaua este lăsată într-o parte, oricând pot să mă prăbușesc. I-am chemat să vadă și mi-au spus să stau liniștită că ei o să pună o șină de susținere a tavanului la ei și nu va exista riscul de prăbușire a apartamentului meu pe ei”, a povestit pentru PRESSALERT.ro Cristina Piloca.

Nu mai există zid în apartamentul femeii, care să nu fie fisurat care arată ca după cutremur – la baie zidurile s-au crăpat și s-au deplasat deja câțiva centimetri. Prin crăpături se poate vedea în bucătărie, unde s-a desprins faianța și spre una dintre camere care are toți cei patru pereți fisurați. În sufragerie se observă cum podeaua s-a înclinat de câteva zile, dulapul fiind pe punctul de a se prăbuși. Și aici zidurile au cedat. Femeia și-a luat tot ce are de valoare și acum stă pe la prieteni pentru că ”mi-e groază să mai rămân aici. Oricând mă pot prăbuși”.

Afectat este și apartamentul de la subsol unde locuiește președintele asociației de proprietari, Ambroziu Bălan – și aici au apărut câteva fisuri în tencuială. ”La mine e mai puțin afectat ca și sus. Când dădeau cu barosul muncitorii, tot se zguduia. Dacă ar fi desfăcut cărămidă cu cărămidă, cu dalta, nu s-ar fi întâmplat aşa. Dând cu barosul s-au zguduit toți pereții. Mi-au spus că au autorizație. Nu mi-au arătat-o”. Pe site-ul Primăriei Timișoara nu există niciu certificat de urbanism sau autorizație de construire emise pentru vreo lucrare în imobilul cu numărul 1 de pe strada Valeriu Braniște.

Cele două apartamente de la parter sunt proprietatea lui Ivan Gheorghe, despre care vecinii spun că este de fapt din clanul Cârpaci. Când l-am întrebat de lucrările pe care le face în apartamentul cu numărul 3, unde ușa de lemn masiv era protejată cu o folie de plastic, prima sa grijă a fost să intre în locuința de lângă, să ia cheia și să închidă accesul spre zona unde s-a lucrat. ”Ce ai făcut. Cristină? Nu știm nimic”, după care a intrat în casă. Ulterior, a revenit pe scări și a început să-i reproșeze femeii că a anunțat ce i s-a întâmplat. ”Ți-am spus că repar. Cum să repar? Vai de capul tău. Lasă, lasă, bine”. Ulterior, bărbatul a venit cu câteva hârtii, susținând că ar fi contractul de lucrări cu firma de construcții. În sprijin i-a venit și o femeie care a acuzat-o pe Cristina Piloca că ”ai spart tu ca să spui că s-a spart mai mult”.

Cristina Piloca a sesizat, încă de luni, Inspectoratul de Stat în Construcții Timiș și ulterior structura centrală de la București. ”Am sunat și la Poliția Locală, luni, să le spun ce se întâmplă. Nimeni nu a venit să vadă ce este aici, chiar dacă există riscul să ne prăbușim în orice moment. Eu nu vreau decât să pot trăi liniștită în apartamentul pe care m-am chinuit să mi-l cumpăr. Să se facă dreptate. Atâta vreau”, a declarat, disperată, femeia, înainte de a pleca, din nou, în pribegie, pe la prieteni.

5 COMENTARII

  1. Si eu locuiesc intr-un imobil cu probleme similare, pe strada Nicu Filipescu. S-au facut modificari, de-a lungul anilor, fara autorizatie, prin demolarea unor ziduri, si unirea unor incaperi. La mine se lasa podeau, si au aparut, deocamdata, crapaturi fine pe tavan. Am sesizat, dar in zadar. Va inteleg, si va compatimesc, stiu prin ce treceti! Este aberant ce se intampla! Intrebarea este daca vom ajunge vreodata la normalitate! Ar fi multe de povestit! Mult curaj!

  2. Va trebui sa ne facem niste garzi paralele cu care sa ne facem dreptate! Iar politistii romani care primesc bani de la rromi sa aiba mainile taiate pe stadion public!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.