Timişoara Saracens a câştigat restanţa cu Tomitanii Constanţa. Campionii au revenit în...

Timişoara Saracens a câştigat restanţa cu Tomitanii Constanţa. Campionii au revenit în Ronaţ, unde suporterii au renovat tribuna FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Timişoara Saracens / Facebook

Timişoara Saracens a revenit acasă, pe arena „Gheorghe Răşcanu”, acolo unde lucrările de renovare ale tribunei au fost efectuate de către suporterii apropiaţi ai echipei. Pe teren, campioana României nu a avut probleme cu nou promovata Tomitanii Constanţa, de care a dispus cu 38-0 (14-0).

De câţiva ani primarul Nicolae Robu tot promite că echipa fanion de rugby va beneficia de o arenă nouă iar când a fost întrebat de lucrările din Ronaţ a spus că acestea nu reprezintă o „prioritate”. Dacă la fotbal fanii au susţinut-o financiar pe ASU Poli din Liga a V-a până în a II-a, la rugby iubitorii „sarazinilor” s-au implicat astfel în partea de infrastructură. Suporterii bănăţeni cu iniţiativă au hotărât să nu mai aştepte după „calendarul” autorităţilor locale, care trebuiau să renoveze inclusiv tribuna din Ronaţ. Timp de câteva săptămâni fanii şi-au luat din timpul personal şi au vizitat stadionul, unde au curăţat locurile şi apoi au trecut la vopsit tribuna şi au montat băncuţele. Deşi micuţă, arena din Ronaţ e din nou cochetă iar locurile sunt suficiente pentru numărul de suporteri din oraş la jocurile obişnuite. După cum se ştie, partidele importante se desfăşoară pe „Dan Păltinişanu”, precum cele din eurocupe.

„Mulțumim suporterilor noștri inimoși pentru inițiativă, sprijin și pentru munca depusă în ultimele săptămâni la renovarea tribunei de pe stadionul Gh. Rășcanu! Sunteți extraordinari! Ne înclinăm!”, a fost mesajul clubului de rugby după jocul de astăzi.

Fără probleme

Timişoara Saracens nu a avut probleme în jocul propriu-zis cu nou promovata Tomitanii Constanţa. George Tătăruș și Jack Umaga au înscris eseurile primei reprize, ambele transformate de Luke Samoa. Oaspeţii, de partea cealaltă, au avut două oportunităţi de a puncta în prima parte, ambele ratate în urma unor lovituri de pedeapsă.

În partea a doua alţi patru jucători ai campioanei au culcat balonul în terenul de ţintă advers: Tevita Manumua, Cătălin Fercu, Vlăduț Zaharia și Jody Rose.


Iar Samoa a transformat primele două reuşite. Oaspeţii au fost deranjaţi şi mai mult de vântul puternice, nereuşind din alte două „penalităţi” acordate să puncteze.

Timişoara Saracens va încheia turul tot printr-un joc pe teren propriu, o altă restanţă, cea cu „U” Cluj, meci programat pe 3 noiembrie (ora 11), tot în Ronaţ. Campioana din Banat e pe 3, cu 24 de puncte, la cinci distanţă faţă de primele clasate CSM şi Steaua, ambele 29 de puncte, dar şi un joc mai puţin.

Timisoara Saracens: Militaru, Sabău, Mariş, Popârlan, Iftimiciuc, Lazăr, Rus, Tătăruş, Rupanu, Samoa, Manumua, Umaga, Fercu, Shennan, Zaharia. Rezerve: Halalilo, Taupaki, Doge, Stewart, Whitehurst, Conache, Rose, Popa. Antrenor: Sosene Anesi.

Foto (jos): Facebook – Pro Rugby Timişoara (imagini postate de suporteri)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.