Timișoara, primul oraș din România în care va fi implementată tehnologia 5G....

Timișoara, primul oraș din România în care va fi implementată tehnologia 5G. Anunțul făcut de președintele ANCOM

2
DISTRIBUIȚI

Capitala Banatului ar putea fi primul oraș din România în care va fi implementată tehnologia 5G. Vestea a fost dată de Sorin Grindeanu, președintele ANCOM, prezent astăzi la Timișoara.

Potrivit șefului Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, licitația pentru frecvențele destinate tehnologiei 5G va fi organizată la sfârșitul anului viitor.

“Acțiunea importantă pe care o vom avea în perioada imediat următoare, sigur, dincolo de activitățile obișnuite pe care le facem, e cea legată de 5G, de licență și de toate acestea. (…) Aș vrea să vă dau un exemplu, Italia a scos licența, sigur, nu e neapărat comparabilă piața din Italia cu piața din România, dar aș vrea să vă faceți cât de cât un ordin de mărime. A scos la licitație licențele pentru 5G sau frecvențele, ca să fiu mai clar, și a încasat statul italian 6,5 miliarde de euro. Noi în 2012 am avut licitația pentru 4G, o licitație de succes, mai bine de 700 de milioane de euro încasați.


Încerc să leg lucrul acesta de Timișoara. 5G este important, o să avem această licitație la sfârșitul anului viitor”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Președintele ANCOM a mai declarat că în foaia de parcurs a Comisiei Europene este prevăzut ca până în anul 2020, cel puțin un oraș din țările membre să aibă tehnologia 5G, precizând că și-ar dori ca Timișoara să fie primul din România.

“Comisia Europeană are în foaia de parcurs următorul lucru: până în 2020, cel puțin un oraș din țările membre să aibă 5G. Mi-aș dori foarte mult ca acel oraș să fie Timișoara. Sigur, avem o situație un pic dată de geografie mai ciudată, suntem totuși în apropiere cu Serbia și cu Ungaria, vorbim de anumite interferențe, de coordonări cu țările vecine. Eu, la sfârșitul lunii noiembrie o să merg în Serbia, la Belgrad, și o să avem o întâlnire cu omologii de acolo, unul din puncte e cel legat și de ce vom face pe 5G. Vă spun din tot sufletul, dacă reușim să eliberăm frecvențe, spectru, să fim și în acord și cu vecinii, mi-aș dori să fie Timișoara primul oraș. Mi-aș dori pentru că familia mea trăiește aici, pentru că eu sunt de aici, sunt din Timișoara și voi fi toată viața din Timișoara. Mi-aș dori să fie orașul nostru primul, ținând cont și de ceea ce vă spuneam mai devreme”, a declarat Sorin Grindeanu.

Foto: Pixabay

2 COMENTARII

  1. Ma intreb cata minte trebuie sa ai ca sa spui ca vrei 5G pentru Timișoara și sa îți începi alocuțiunea motivând ca vrei acest lucru pentru ca “familia ta” e din acest oraș?! Pai cu asta începi…cu familia ta??? Asta e lucrul primordial???? Cu indulgenta, va spun ca sunteți total rupt de realitate și depășit de tot ceea ce înseamnă Timișoara! Și nu o mai tot repetați ca sunteți timișorean, când nu sunteți sau ca Timișoara va fi mereu orașul dvs, când dvs faceți cărare la București de ani de zile, strict pentru interesele dvs. Cum rămâne cu Timișoara???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.