„Vă vom opri”, protest anemic la Timișoara, dar cu un participant de...

„Vă vom opri”, protest anemic la Timișoara, dar cu un participant de marcă. Ce le-a transmis Mihai Șora manifestanților FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2106635632">

Doar aproximativ 200 de timișoreni au ieșit în centrul orașului pentru a protesta la adresa celei mai recente ordonanțe de urgență menită să aducă modificări Legilor Justiției.

„OUG 92 / 2018 amenință grav activitatea DNA și a Parchetului General. Pentru dosarul Mineriadei, pentru violențele din 10 august, pentru Tel Drum, Belina și alte multe întrebări dureroase la care avem nevoie de răspuns, vă spunem: Nu veți scăpa! Vă vom opri din distrugerea sistematică a statului de drept, în care v-ați lansat cu atâta elan, vă vom opri din această tentativă bolnavă de reducere a democrației, vă vom opri, veți pierde, și veti răspunde pentru faptele voastre în fața legii ca orice alt cetățean, iar noi vom trăi în țara pe care ne-o dorim și care nu va ajunge niciodată feuda voastră! Duminică, 21 octombrie, ieșim din nou în stradă. Ca să vă spunem că încă suntem aici, că vă vedem și că vă vom opri!”, spune îndemnul postat pe pagina de Facebook a evenimentului.

Chiar dacă participarea nu a fost numeroasă, adunarea a fost însuflețită de prezența lui Mihai Șora, filosoful acum în vârstă de 101 ani, născut în comuna timișeană Ianova într-o vreme când această zonă încă nu făcea parte din România. „Situația politică ne pune pe gânduri de multe ori, ne face să ieșim în stradă. Dar să nu ne pierdem încrederea în viitorul acestei țări. Până la urmă vom învinge”, le-a spus Mihai Șora celor prezenți.

Înainte de a ieși în stradă, filosoful a fost prezent la Casa Artelor din Timișoara, unde a fost organizată proiecția unui film despre viața sa, realizat de Luiza Șora.

Foto: Virgil Simonescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.