Fără leac pentru Dragons. Timișoara Saracens a făcut față doar jumătate de...

Fără leac pentru Dragons. Timișoara Saracens a făcut față doar jumătate de oră grupării din Țara Galilor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României spera la un joc mai strâns cu galezii la debutul în noua ediție a Cupei Challenge. Timișoara Saracens a condus în două rânduri la început, dar a cedat treptat încă din finalul primei reprize și nu a scăpat de ce s-a temut. Newport Dragons s-a impus cu 54-17 în Banat.

Pe o vreme superbă, parcă in ciuda britanicilor, Timișoara Saracens a deschis scorul prin Samoa in urma unei penalități. Fericirea gazdelor nu a durat insă foarte mult, căci Dragons a preluat cconducerea prin eseul lui Dee după o grămadă, primul al căpitanului galez. Lewis a transformat pentru 3-7. Bănățenii au continuat să facă un joc bun. Iar in minutul 23 au intors scorul după o fază frumoasă de atac, in care balonul a fost jucat și cu piciorul iar Umaga a finalizat intaiul eseu marca Saracens. A urmat și transformarea lui Samoa iar scorul a devenit 10-7. Cinci minute mai târziu Samoa a incercat și de la distanță să inscrie dintr-o lovitură de pedeapsă, dar steagurile nu s-au ridicat. Din minutul 33 balanța a cam inclinat in favoarea ”dragonilor”. Brown a inscris și el in forță iar Lewis a dus scorul la 10-14. Peste alte cinci minute s-a făcut 10-19: eseul 2 pentru Dee, dar ratare Lewis. O neatenție a făcut ca scorul să capete proporții la ultima fază a primei părți. Howells inscriind lângă steag după o cursă pe linia de margine, fază inițiată in același stil, dar pe centru, de un coleg. La pauză scorul era 10-26 prin transformarea aceluiași Lewis.

La zece minute de la reluare Evans a culcat balonul in suprafața de țintă a gazdelor, Lewis a transformat și scorul a devenit 33-10 pentru Dragons. Timișorenii au mai avut momentele lor de bucurie insă. Așa cum s-a intâmplat in minutul 57, când Simionescu a scăpat singur și a plasat balonul unde și-a dorit: eseu in spatele buturilor. Samoa a transformat și tabela indica acum 17-33.

Pe final oaspeții au menținut pressing-ul și au mai inscris, mai întâi printr-un eseu de penalizare la care Lewis a făcut 17-40. Griffiths nu a iertat nici el iar cu ajutorul lui Lewis scorul a căpătat, din păcate, proporții: 17-47. Pe final reușita colectivă frumoasă a ”dragonilor” a fost aplaudată, Davies a finalizat simplu iar Lewis a stabilit scorul final: 17-54.

Pentru ”sarazinii” de pe Bega urmează sâmbăta viitoare, de la ora 16.00, un nou meci in grupa I a competiției continentale, unul văzut chiar mai dificil, in Franța cu Clermont.

Timișoara Saracens: Samoa, Zaharia, Popa, Umaga, Fercu, Rose, Conache, Taupaki, Căpățină, Doge, Stewart, Mureșan, Neculau, V. Rus (cpt.), Morrison. Au mai intrat: Halalilo, Popârlan, Rădoi, Mariș, Tătăruș.


Antrenor: Sosene Anesi.

Newport Dragons: Kirchner, Howells, Morgan, Sage, Warren, Lewis, Knoyle, Harris, Dee (cpt.), Brown, Screech, Evans, Griffiths, Cudd, Moriarty. Au mai intrat: Lawrence, Jarvis, Fairbrother, Hill, Taylor, Davies, J. Williams. Antrenor: Bernard Jackman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.