Timișoara Saracens, optimistă înaintea încleștării cu ”Dragonii” din Țara Galilor. S-au risipit...

Timișoara Saracens, optimistă înaintea încleștării cu ”Dragonii” din Țara Galilor. S-au risipit emoțiile legate de absența lui Valentin Popârlan

0
DISTRIBUIȚI

Campioana României revine în Challenge Cup, mai optimistă față de experiența precedentă. Timișoara Saracens nu va avea însă nimic de pierdut nici în ediția curentă, fiind ”cenușăreasa” grupei 1. Primii adversari al bănățenilor vor fi galezii de la Newport Dragons, grupare cu o sumedenie de internaționali.

”Cu toții suntem conștienți că e o zi mare. Azi avem antrenamentul căpitanului. Trebuie să ne asigurăm că știm tot ce avem de făcut. A fost o săptămână lungă, toată lumea vrea să joace. Incă nu știm echipa lor, nu știm la ce să ne așteptăm in ceea ce privește jucătorii selecționați in prima echipă Dragons, dar știm că sunt la un alt nivel. Noi ne-am pregătit bine, Vasile Rus va fi căpitanul nostru, are experiența necesară să conducă spre un rezultat bun”, a declarat ”principalul” Sosene Anesi.

”In campionatul intern am dominat, cred că suntem echipa care putem domina campionatul și clasamentul arată posiblitatea noastră de a concura la nivel național. Toți jucătorii galezi au experiență la nivel internațional.


Vrem să demonstrăm mâine pe teren că putem concura pe plan european”, a spus și ”secundul” Ulises Gamboa.

”Ne aflăm după doi ani in fața sau la debutul unei competiții foarte frumoase. Cu un alt nivel. Sunt niște echipe care provin din lumea mare a rugby-ului. E o echipă din Țara Galilor, chiar dacă nu au o clasare bună in grupa din Pro14, ei vin dintr-un loc unde se practică rugby adevărat. Pentru noi e o oportunitate bună de a ne măsura forțele cu ei”, a adăugat Vasile Rus, cel care va fi căpitanul ”sarazinilor” mâine.

Emoții cu ”Popi”

Valentin Popârlan a devenit apt după ultimul EKG care a confirmat că nu are nicio problemă cardiacă. Internaționalului i-a fost interpretat negativ (colesterol mărit) un test dat in urmă cu ceva timp la Policlinica pentru Sportivi din oraș, astăzi el a fost confirmat rezervă pentru jocul de mâine. Absenți vor fi in schimb Marian Drenceanu și Horațiu Pungea, care nu sunt apți medical.

Sosene Anesi i-a urmărit pe galezi și și-a făcut o idee despre plusurile și minusurile celor de la Dragons: ”E un alt nivel, va fi dificil, dar i-am urmărit, au jucători mobili pe atac, cu intensitate. Avem și noi jucătorii noștri V. Rus, Neculau și Morriison, care-i pot contracara, noi sperăm la o evoluție și un scor bun”.

”Acum avem tineri care in ultimele etape au arătat că au valoare și au crescut in joc. Majoritatea am jucat in această competiție, de un nivel foarte inalt, ne așteptăm să avem un rezultat mult mai bun față de cel cu Edinburgh de acum doi ani. Ne gândim la victorie, dar totuși trebuie să rămânem cu picioare pe pământ. Echipele din Rusia au demonstrat sezonul trecut că orice e posibil”, a conchis Rus.

Partida Timișoara Saracens – Newport Dragons se dispută mâine, de la ora 14.30, pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, in prima etapă a grupei din care mai fac parte englezii de la Northampton Saints și francezii de la Clermont.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.