Timişoara Saracens nu a rezistat asaltului în centrul Franţei. Campioana României a...

Timişoara Saracens nu a rezistat asaltului în centrul Franţei. Campioana României a încasat multe puncte pe final la Clermont-Ferrand

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Timişoara Saracens – Facebook

Timişoara Saracens nu a fost departe de o diferenţă decentă în faţa triplei vicecampioane a Europei, ASM Clermont Auvergne. Bănăţenii nu au făcut însă faţă atacurilor din final ale gazdelor, care au închis tabela până la urmă la 70-12. Campioana României are astfel două înfrângeri după primele două jocuri din Challenge Cup, competiţie încă prea dură pentru reprezentanta SuperLigii.

În faţa a peste 16.000 de spectatori, pe „Michelin”, în inima Franţei, bănăţenii au încasat primul eseu în minutul 6, autor Peceli Yato. Pato Fernandez a transformat pentru 7-0, de altfel, acesta a reuşit toate conversiile gazdelor. Al doilea eseu a purtat semnătura lui Betham.


Iar rapid s-a făcut 21-0 prin „încercarea” lui Naqalevu. La acest scor „sarazinii” au replicat în premieră. Doge a punctat cu presiunea grămezii iar Samoa a transformat. Nagalevu însă a mai pus un eseu şi s-a refăcut diferenţa de 21 de puncte în minutul 38. Repriza s-a încheiat cu un scor decent astfel: 28-7, dar fără Rose, care a oprit neregulamentar unul dintre atacurile francezilor şi a văzut cartonaşul galben.

La reluare galben-albaştrii mai au un moment pozitiv. Luke Samoa culcă balonul aproape de steag şi nu reuşeşte şi transformarea, scorul astfel a fost 28-12 după 57 de minute. Obiectivul bănăţenilor de a păstra cel puţin o diferenţă respectabilă s-a năruit însă spre final. Clermont a declanşat „vijelia” şi a mai punctat de nu mai puţin de şase ori în 20 de minute. Rând pe rând, Yato, Tulcuvu, de trei ori la rând, Naqalevu, din nou, şi apoi Iturria, au găsit terenul de ţintă din spatele timişorenilor.

În ciuda scorului spectatorii au apreciat şi efortul românilor la final. În runda următoare din Challenge Cup, a 3-a, francezii vor fi oaspeţi pe Bega, pe 8 decembrie. În campionat Timişoara Saracens joacă peste şapte zile acasă cu Tomitanii Constanţa.

Clermont Auvergne: Kakabadze, Ulugia, Simutoga, Van Tonder, Timani, Chouly (c), Lapandry, Yato, Cassang, Fernandez, Raka, Naqalevu, Betham, Nanai Williams, Tuicuvu. Au mai intrat: Fischer, Beria, Falatea, Iturria, Cancoriet, Laidlaw, Moala, Penaud.

Timişoara Saracens: Halalilo, Rădoi, Doge, Mureşan, Iftimiciuc, Tătăruş, V. Rus, Stewart, Conache, Rose (c), Shennan, Umaga, Popa, Simionescu, Samoa. Au mai intrat: Morrison, Mariş, Căpăţînă, Zaharia, Boshoff, Whitehurst, Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.