Timișoara și Petrila, gazde pentru artă. Ce expoziții puteți vizita

Timișoara și Petrila, gazde pentru artă. Ce expoziții puteți vizita

0
DISTRIBUIȚI

Următoarea expoziţie găzduită de Centrul de Arte Diverse Misc. este „Nobodyʹs Baby”, pentru care artista Noemi-Roswita Hans a ales pictura, mai ales cea acrilică, drept mijloc predominant de expresie, cu credinţa că aceasta poate dezvălui cele mai profunde adevăruri, poate aduce la lumină cele mai strălucitoare nuanţe şi articula o complexitate vastă cu o intimitate care este greu de ignorat. Prin seria de lucrări prezentate în expoziţie, care caută să exploreze în detaliu identitatea feminină care înseamnă deopotrivă trup, erotism, mişcări libere ale corpului, fragilitate sau moralitate şi totodată introspecţii în psihologia feminină, camuflându-le în forme geometrice, linii fluide, obiecte obişnuite sau structuri abstracte, artista a reuşit să creeze un ambient plastic relevant pentru lumea contemporană.

Cu experienţă în design, practica artistică a lui Noemi-Roswita Hans este dominată de accente de culoare şi interes pentru linii şi forme, culorile fiind deseori asociate cu latura feminină care crează o atmosferă spirituală, iar liniile şi formele geometrice, cu cea masculină, între care artista doreşte să creeze o relaţie de intimitate. Aparent, tablourile sale arată obiecte şi forme identificabile dar ele sugerează o stare de spirit şi o expresivitate care sunt sugerate în mod deliberat de ceea ce rămâne nevăzut şi învăluit în mister.

Vernisajul expoziţiei va avea loc vineri, 12 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul de Arte Misc.


din incinta fostei fabrici de ţigarete.

În 13 octombrie, de la ora 18:00, în incinta fostei exploatări miniere Petrila va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie „Genius Loci: Death” realizată de timişoreanul Gabriel Amza, unul din fondatorii Centrului de Arte misc., un eveniment din cadrul proiectului Planul Petrila. „Genius Loci” este un proiect de fotografie documentară pe format supradimensionat montată într-un loc inedit, planul înclinat de acces spre puţul central, care doreşte definirea spiritului chintesenţial al Văii Jiului, în căutare de identitate, deocamdată singurul lucru care poate fi definit fiind un imens loc gol. Expoziţia reprezintă prima parte a proiectului, ea fiind şi subiectul primului volum al albumului „Genius Loci: Death”, care poate fi achiziţionat pe pagina de Indiegogo a proiectului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.