Timișoara și Porto, colaborare în domeniul afacerilor

Timișoara și Porto, colaborare în domeniul afacerilor

0
DISTRIBUIȚI

O serie de delegaţii de oameni de afaceri din Portugalia urmează să sosească la Timişoara în perioada următoare, printre oaspeţi urmând să fie şi primarul din Porto. CCIAT a semnat în urmă cu câteva luni un acord de colaborare în ţara din celălalt capăt al Europei, iar miercuri, la Timişoara a avut loc un prim parteneriat de afaceri cu oameni din domeniul economic din ţara amintită.

Deocamdată a fost o delegaţie mai mică, cu patru firme şi trei asociaţii, toate din domeniul textil. „Este vorba despre un B2B meeting cu portughezii în Timisoara. Această întâlnire s-a născut în urma misiunii economice organizate în aprile anul acesta de către Camera de Comerţ din Timiş şi Asociatia Antreprenorială Portugheză. La acel eveniment s-a semnat şi un accord de colaborare între aceste doua entităţi”, a declarat înaintea evenimentului Stana Stoianov, reprezentantul CCIAT.


Acţiunea a fost doar un preambul ale unora care vor urma. „Este o misiune foarte importantă pentru noi. Deşi acum este prezentă o delegaţie nu foarte mare, aceasta este o întâlnire care ne pregăteşte pentru cele viitoare, de anul viitor, care vor fi conduse de primarul din Porto. Aceasta este urmarea misiunii pe care delegaţia din Timiş a avut-o anul acesta, în aprilie, in Porto. Scopul acestor intâlniri este de a îmbunătăţi relaţiile dintre Porto şi România. Există un poţential enorm de dezvoltare a relaţiilor economice. Unele industrii sunt foarte importante pentru noi. Putem găsi aici oportunităţi interesante de a avea creşteri semnificative în următorii ani. Suntem interesaţi de domenii precum textilele, construcţiile, turismul, domeniul viti-vinicol. România ar putea fi o destinaţie foarte importantă în domeniul turismului, în viitorul apropiat. Cred ca este un moment foarte potrivit să fim aici şi să îmbunatăţim relaţiile economice şi nu numai dintre cele două ţări”, a declarat, la rândul său Paolo Vas, consulul onorific al României la Porto.

La discuţii a luat parte şi reprezentantl comunităţii de afaceri italiene din Timişoara. „Şi Camera de Comerţ Italiană din România, unica delegaţie străina, a fost invitată la Porto unde s-a semnat acest acord între CCIAT şi cea din Porto. Am avut onoarea să participăm şi la deschiderea Consulatului României din Porto. Am fost primiţi foarte bine la Porto, ne-a aşteptat o delegaţie de 30-35 de firme şi de acolo a pornit practic colaborarea între cele două camere de comerţ”, a spus Vicenzo Moderno, reprezentantul Camerei de Comert Italiene in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.