Timișoreanul Dragoslav Nedici expune fotografii în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din...

Timișoreanul Dragoslav Nedici expune fotografii în cadrul Festivalului Internațional de Jazz din Belgrad

0
DISTRIBUIȚI

În cadrul celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Jazz din Belgrad, eveniment ce se desfășoară în perioada 23 – 29 octombrie în capitala Serbiei, artistul timișorean Dragoslav Nedici are parte de o expoziție aparte numită Jazz Faces.

Artistul născut în 17 martie 1971 în Timișoara are parte de recunoaștere internațională, astfel, în cursul anului trecut fotografiile lui au apărut pe site-ul All About Jazz, în cadrul unui articol dedicat celei de-a 20-a ediții a Festivalului de Jazz din Pancevo (Serbia). All About Jazz este unul dintre cele mai celebre site-uri de jazz din lume, care a fost votat timp de 13 ani la rând Best Website Covering Jazz de The Jazz Journalists Association, între anii 2003 și 2015. Fotografiile timișoreanului au mai apărut și în revista lunară The New York City Jazz Record, iar una din pozele lui a concurat la capitolul fotografia anului în cadrul unui concurs realizat de www.jazzworldphoto.com.

„Expoziția are loc în cadrul Festivalului de Jazz din Belgrad și se desfășoară în Casa Tineretului (Dom Omladine), un loc emblematic pentru muzica jazz din Belgrad.


Acolo a fost dat startul primului festival, în anul 1971, iar pe scena lor s-au perindat mai toate vedetele genului: Louis Armstrong, Charles Mingus, Miles Davis, Dizzy Gillespie și mai toți muzicienii consacrați și recunoscuți ai vremurilor respective. Festivalul și-a întrerupt activitatea din cauza războiului, în anul 1991, și a revenit în 2005. Colaborez cu acest festival din 2014. În acest an am fost invitat să fac o expoziție la ei. Voi expune 45 de fotografii din care 3 pe banner, iar 42 în galeria Casei Tineretului. M-am apucat de fotografie, mai intens, cam prin 2011-2012, la Festivalul de Jazz de la Gărâna. M-a prins flama și am început să cutreier festivale de jazz, fiind îndrăgostit la maxim de acest gen muzical. Am participat la câteva expoziții colective și am poze apărute în câteva publicații de prestigiu“, ne-a declarat artistul timișorean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.