Timişorenii, întâmpinaţi de Regele Ferdinand şi Regina Maria. Când are loc inedita...

Timişorenii, întâmpinaţi de Regele Ferdinand şi Regina Maria. Când are loc inedita paradă a militarilor

0
DISTRIBUIȚI

Anul Centenar va fi marcat în această după-amiază de un spectacol intitulat „Sub culorile Unirii”, cu mult folclor şi tradiţii definitorii pentru poporul român.

Spectacolul este încadrat în deschiderea celei de-a VI-a ediţii a Salonului Internaţional de Presă şi Arte Vizuale Satirice, care are loc la ora 16:00, la Muzeul Popaʹs de la Bastionul Theresia, un eveniment de anvergură la care participă 300 de caricaturişti din întreaga lume şi numeroase personalităţi de pe întregul mapamond.

Începând cu ora 17:30, timişorenii vor putea vedea o paradă a unor militari şi civili însoţiţi de fanfară, pe traseul Piaţa Operei-Piaţa Libertăţii-Piaţa Unirii-Bastion, unde vor fi întâmpinaţi de Regele Ferdinand şi Regina Maria.


Regele va citi Rezoluţia adoptată la Alba Iulia şi va primi onorul militar, după care trupa timişoreană Pământ, împreună cu Subcarpaţi şi Zdob şi Zdub vor susţine un concert în spirit românesc. Seara se va încheia cu spectacolul „Suflet românesc. Balada Meşterului Manole”, susţinut de Teatrul pentru Copii şi Tineret „Merlin”, care va începe la ora 21:00.

Timp de trei zile, din 5 până în 7 octombrie, începând cu ora 10:00, cei mai mari caricaturişti ai lumii vor face caricaturi, gratuit, tuturor doritorilor, iar sâmbătă de la ora 11:00 vor fi vernisate mai multe expoziţii personale ale unor invitaţi şi va fi prezentată şi o expoziţie de caricatură veche românească.

Evenimentul este organizat de CJT, Muzeul Naţional al Banatului şi Fundaţia Popaʹs.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.