Timişorenii, invitaţi la cel mai picant concurs al toamnei. Cine pune la...

Timişorenii, invitaţi la cel mai picant concurs al toamnei. Cine pune la dispoziţie condimentul extrem FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1612866770">

Zece curajoşi sunt aşteptaţi în seara Halloween-ului să participe la cel mai „hot” concurs al toamnei. Timişorenii care se încumetă să ia parte la competiţie trebuie să mănânce pe nerăsuflate cel puţin cinci ardei din soiul habanero. Ardeii, unii din Peru, alţii din Mexic, sunt consideraţi unii dintre cei mai iuţi din lume.

Participanţii vor consuma din ardeii iuţi care au crescut lângă Timişoara, la Şag, în gospodăria consilierului local Adrian Orza, „naturali, în pământ, cu apă, soare şi grijă”, după cum spune fostul viceprimar.

„E o variantă inedită prin care se şi promovează mâncărurile condimentate, localurile unde poţi să le găseşti. Am constatat că foarte multă lume din generaţia tânără vrea să îşi condimenteze nu numai viaţa, ci şi mâncarea. Şi vrea senzaţii tari”, a declarat, astăzi, Adrian Orza.

Concursul are cinci probe, „puterea” ardeiului iute fiind crescătoare de la probă la probă, transmit organizatorii. Ardeii trebuie consumaţi în totalitate, inclusiv seminţele. În cazul în care unul dintre participanţi recurge la o gură de lapte, acesta este descalificat. Dacă după cele cinci probe nu s-a reuşit departajarea, organizatorii propun o probă în care cine mănâncă mai mulţi habanero în 30 de secunde câştigă concursul.

Pentru că soiurile de ardei provin din Peru şi Mexic, în seara concursului vor fi prezenţi şi reprezentanţii oficiali din Timişoara ai statelor respective, Segundo Ruffino Delgado Montenegro, Consul Onorific al Republicii Peru la Timişoara şi Adrian Bădescu, Consul
Onorific al Mexicului la Timişoara.

Premiile puse la bătaie sunt următoarele: premiul întâi – un voucher în valoare de 500 de lei, valabil la Cafeneaua Verde, premiile I-III – un borcan de dulceaţă de ardei iuţi. Toţi participanţii vor primi o caserolă de ardei habanero proaspăt culeşi.

Timişoara Habanero Contest va avea loc la Cafeneaua Verde şi este organizat în parteneriat cu Agro Fresh Ecologic, miercuri, 31 octombrie, ora 20.

Foto: Facebook/Adrian Orza

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.