Tir plin de migranți oprit de polițiștii de frontieră la granița de...

Tir plin de migranți oprit de polițiștii de frontieră la granița de vest

0
DISTRIBUIȚI

nadlac

Nu mai puțin de 47 de cetăţeni străini intenţionau să iasă ilegal din România, ascunşi în interiorul unui automarfar.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au depistat 47 de migranţi, cetăţeni irakieni, iranieni şi palestinieni, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi în interiorul unui automarfar.

În data de 15.10.2018, în jurul orei 06.00, la P.T.F Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat la ieşirea din ţară, cetăţeanul turc Y.B, în vârstă de 36 de ani, conducând un automarfar înmatriculat în Turcia, însoţit de un conaţional Y.M, în vârstă de 25 de ani.


Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, porţelan pe ruta Turcia – Germania.

Procedându-se la exploatarea datelor din analiza de risc specifică, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au efectuat controlul fizic al mijlocului de transport.

Astfel, în interiorul camionului au fost descoperite ascunse, în remorca autovehiculului, printre cutiile cu marfă, 47 de persoane, dintre care 25 de bărbaţi, 12 femei şi 10 minori. Cu ocazia verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, iranieni palestinieni şi un turc, majoritatea fiind înregistraţi ca solicitanţi de azil în România şi au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi pentru şoferii turci, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 47 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.