Totul despre noua legislaţie în domeniul ajutorului de stat. Cei de la...

Totul despre noua legislaţie în domeniul ajutorului de stat. Cei de la Finanţe răspund întrebărilor patronilor

0
DISTRIBUIȚI

Specialiştii de la Direcţia de Finanţe Timişoara sunt la dispoziţia firmelor din Timiş care vor să afle informaţii despre schema de ajutor de stat.

În cadrul Acordului de Colaborare încheiat între Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timișoara privind promovarea şi mediatizarea la nivel teritorial a schemei de ajutor de stat instituită de H.G. nr. 807/2014 prin întâlniri lunare cu operatorii economici din Județul Timiș, cei mai importanţi actori economici timișeni sunt invitați mâine, în 2 octombrie, la ora 11:00, la sediul CCIAT din Piața Victoriei nr.


3, sala C.E.D.O., la o primă întâlnire cu specialiști din cadrul DGRFP Timișoara.

Hotărârea de Guvern nr. 807/2014, modificată prin H.G. nr. 476/2018, prevede instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, dezvoltarea regională prin sprijinirea investiţiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi de la bugetul de stat pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţuiilor aferente investiţiei iniţiale.

Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt cele nou înfiinţate sau în activitate, atât IMM-uri cât şi întreprinderi mari, cu personalitate juridică, înfiinţate conform Legii 31/1990. Cadrul legal în domeniu, respectiv H.G. nr. 807/2014, a suferit în acest an o serie de modificări. Valoarea minimă a investiţiei s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox 3 mil. euro). Bugetul mediu anual al schemei este de 638 mil lei, echivalentul a 145 mil. euro. Cererile de acord pentru finanţare se depun în sesiune continuă până la epuizarea bugetului anual. Sunt eligibile investiţiile care se realizează în toate sectoarele de activitate, cu excepţia celor menţionate la art. 15 din HG 807/2014, cu modificările ulterioare, precum şi în „Lista sectoarelor de activitate pentru care nu se acordă ajutoare de stat.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.