Tragedia de la Lugoj, în urma căreia patru oameni au murit, putea...

Tragedia de la Lugoj, în urma căreia patru oameni au murit, putea fi evitată. Solicitarea făcută de Poliția Timiș către CFR

0
DISTRIBUIȚI

Accidentul feroviar de la Lugoj, în urma căruia patru persoane aflate în mașina lovită de un tren de marfă au murit pe loc, putea fi evitat.

Prefectul județului Timiș, Eva Andreaș, ne-a declarat că a fost informată de reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Timiș că instituția a solicitat CFR să ia măsuri astfel încât trecerea la nivel cu calea ferată de pe str.


Honoriciului din Lugoj să fie semnalizată corespunzător.

Concret, în acest moment, trecerea este prevăzută cu semibariere și semnale acustice și luminoase. În acest sens, IPJ Timiș a solicitat CFR să monteze bariere în zonă, în condițiile în care mai mulți șoferi s-au plâns că este una periculoasă.

Informația a fost confirmată și de surse din cadrul IPJ Timiș, care au precizat că ultima solicitare către CFR Infrastructură a fost trimisă în data de 9 septembrie.

Reprezentanții CFR Infrastructură nu au putut fi contactați pentru a-și exprima un punct de vedere.

Vă reamintim că în accidentul feroviar de la Lugoj și-au pierdut viața, ieri, un bărbat de 47 de ani și trei femei cu vârste între 38 și 46 de ani.

Potrivit unor date făcute publice de IPJ Timiș, la început lunii septembrie, într-o ședință a colegiului prefectural, la solicitarea Evei Andreaș, la nivelul județului sunt 290 de treceri la nivel cu calea ferată, dintre care 34 pe drumuri naționale, 61 pe drumuri județene, 45 pe drumuri comunale și 150 pe drumuri locale sau agricole. Din trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile naționale, doar 15 au bariere.

“Au fost discuții anterioare legate de automatizare, însă cei de la CFR Infrastructură au precizat că sumele necesare sunt consistente. Există o prevedere legală nouă, care obligă CFR Infrastructură să automatizeze trecerile de cale ferată de pe drumurile europene și județene”, declara Dan Stoicănescu, inspector șef adjunct în cadrul IPJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.