ACS Poli, „găurită” pe Cluj Arena de Universitatea. De această dată suspansul...

ACS Poli, „găurită” pe Cluj Arena de Universitatea. De această dată suspansul a fost risipit imediat după startul părţii secunde

1
DISTRIBUIȚI

ACS Poli a pierdut oarecum previzibil şi în Ardeal. Doar 23 de minute a rezistat suferinda trupă bănăţeană în faţa favoritei Universitatea Cluj-Napoca. Gazdele s-au impus cu 4-0 (1-0) după o primă repriză mai strânsă. Timişorenii ocupă în continuare un loc care duce în Divizia C.

Cu Melinte indisponibil din cauza cumului de „galbene”, ACS Poli a avut pe Cluj Arena doar un senior în prima echipă şi doar cinci rezerve. Pe lângă problemele obişnuite din afara gazonului, înaintea partidei a izbucnit şi scandalul legat de vizita caselor de pariuri de către tinerii jucători timişoreni. Mai mult, Ştefan Nanu a fost şi el suspendat iar Adrian Săvoiu a condus de pe margine echipa, primind vizibil mesaje prin căşti.

Nici gazdele nu erau într-o situaţie minunată. După demiterea lui Adrian Falub, astăzi echipa clujeană a fost condusă de Mircea Cojocaru iar marele stadion a părut golaş în ciuda prezenţei galeriei.

Ca în alte partide startul nu a fost rău pentru cei echipaţi în alb şi violet. În minutul 7 ACS Poli a avut două şanse decente. Mai întâi Golda l-a întins pe Dur-Bozoancă printr-un şut la colţul lung iar câteva secunde mai târziu David Pop a trimis peste poartă cu exteriorul din afara careului. În continuare însă „scena” a aparţinut „Şepcilor”.


Gavra, în două rânduri, apoi Greu şi Haţiegan, în minutele 16 şi 18, au ratat ocazii din poziţii bune. Gazdele au avut şi un gol anulat în minutul 21 pentru un fault în atac, dar au deschis scorul trei minute mai târziu. Haţiegan a centrat la colţul lung în faţa porţii şi Gavra a „pasat” pe sub Contra. În minutul 36 portarul bănăţenilor a intervenit în faţa lui Goga, care încercase scăriţa, dar balonul agăţat a fost degajat de Ivanov. ACS Poli a avut în continuare o replică palidă după încasarea golului iar cu două minute înainte de pauză Mario Contra a respins mingea trimisă acrobatic de acelaşi Haţiegan.

A fost până la urmă „doar” 1-0 la pauză şi ACS Poli teoretic mai era în joc. Dar, la nici trei minute de la reluare Contra vrea să scoată mingea din apărare constructiv, încearcă să trimită pe centru la Codrea, dar mingea ajunge la Doru Dumitrescu iar tânărul clujean a trimis din prima, lobat în poarta părăsită de portarul-junior. La 2-0 lucrurile păreau deja în mare măsură lămurite. Disputa a curs aproape la o singură poartă. În minutul 67 Contra respinge de această dată şutul bun al lui Dumitrescu, dar peste două minute e surprins din nou. Goga pasează excelent pentru Gavra iar acesta pătrunde şi lobează elegant pentru 3-0!

Chiar şi când au avut la dispoziţie spaţii largi pe contraatac timişorenii nu au reuşit să profite, aşa cum a fost cu 13 minute înainte de final, când Golda a întârziat şi a trimis slab o pasă care putea lăsa un coleg singur cu portarul. „Cireaşa” a fost pusă în minutul 87 de către Dorin Goga, care a reluat din apropiere cu capul într-un duel inegal cu Daniel Filip.

ACS Poli (locul 19) riscă din nou să pice pe ultimul loc dacă Brăila reuşeşte vreo minune la Piteşti. În runda următoare timişorenii primesc vizita Bacăului.

„U” Cluj-Napoca: Dur-Bozoancă – Al. Coman, Abrudan, Cordoş, Sepsi (73, Berci) – Haţiegan (58, Ene), Florescu (cpt.), Greu, D. Dumitrescu – Gavra (78, M. Coman), Goga. Pe bancă: Albuț – Hordouan, Giurgiu, Taub. Antrenor: Mircea Cojocaru.

ACS Poli Timişoara: M. Contra – Haruţ, Basic, Ivanov (46, Bocşan), D. Filip – Motreanu, D. Codrea (cpt., 84, Românu), D. Pop, Keita – Golda, Stere (73, Nafi Iseini). Pe bancă: Smaranda – Toboşaru. Antrenor: Adrian Săvoiu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.