Un om de afaceri timișorean, desemnat Comisarul General al României pentru Festivalul...

Un om de afaceri timișorean, desemnat Comisarul General al României pentru Festivalul Internațional de Arte Europalia 2019

0
DISTRIBUIȚI

Timişoreanul Ovidiu Şandor a fost desemnat Comisarul General al României care va participa la Festivalul Internațional de Arte Europalia 2019 în calitată de țară invitată.

Alegerea lui Ovidiu Șandor, fondator al Art Encounters, a avut loc ieri, la București, iar documentul final a fost semnat de Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român.

Omul de afaceri Ovidiu Șandor este colecționar de artă contemporană. A devenit doctor în computer science după ce a absolvit Royal Institute of Technology din capitala Suediei, Stockholm. Art Encounters, cea mai importantă bienală de artă contemporană din România, a fost inițiată în 2015, iar de la a doua ediție a reunit deja 300 de lucrări realizate de 150 de artiști din România și din străinătate, expuse în 13 spații din Timișoara și Arad.

Șandor este un cunoscut antreprenor din Timișoara, fondator și CEO al companiei Mulberrry Development, care a devenit cunoscută în România după ce a dezvoltat cu succes proiectele City Business Center Timișoara și The Office Cluj-Napoca. În 2016, Ovidiu Șandor a lansat proiectul imobiliar ISHO, din centrul Timișoarei.

Funcția pe care o va ocupa timișoreanul este una onorifică.


„Sunt recunoscător Institutului Cultural Român pentru încrederea acordată și onoarea de a fi desemnat Comisar General al părții române pentru Festivalul Internațional de Arte Europalia 2019 și aștept cu nerăbdare să începem activitatea în cadrul echipei mixte româno-belgiene. Este o șansă pentru țara noastră de a avea o componentă pozitivă, cea culturală, care să ne reprezinte la Bruxelles, în inima Europei. Ne vom prezenta ca o națiune europeană modernă, în plină dezvoltare culturală. Am convingerea că mediul român de afaceri va dori să se implice și să contribuie la această formă de promovare a României”, a declarat domnul Ovidiu Șandor.

Festivalul Internațional de Arte Europalia este unul dintre cele mai importante festivaluri de artă din lume și este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia. Acesta acoperă, pe o rază de 400 km, un public potențial de peste 50 de milioane de persoane.

Evenimentul este organizat o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, la Bruxelles și în diverse orașe belgiene, dar și în cele din zonele limitrofe din țările vecine – Franța, Olanda, Luxemburg și Germania. Ediția din 2019 este dedicată României și va avea loc în perioada octombrie 2019 – ianuarie 2020. Festivalul Internațional de Artă EUROPALIA a debutat în 1969 și are un caracter multidisciplinar: arte vizuale, artele spectacolului, muzică, film, literatură, educație culturală. Printre ţările invitate de onoare la ediţiile precedente s-au numărat: Italia (1969 şi 2003), Franţa (1975), Spania (1985), Portugalia (1991), Republica Cehă (1998), Polonia (2001), Federaţia Rusă (2005), R. P. Chineză (2009), Brazilia (2011), India (2013), Turcia (2015), Indonezia (2017).

Toate edițiile precedente ale Festivalului Europalia s-au desfășurat în prezența Familiei Regale a Belgiei, a președintelui României, a primului ministru al României, a corpului diplomatic străin acreditat în Belgia, precum și a membrilor Guvernului, precum și a înalților oficiali din țările invitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.