Unde poți vota la referendumul pentru familie. Câte secții sunt deschise în...

Unde poți vota la referendumul pentru familie. Câte secții sunt deschise în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

În această săptămână se fac ultimele pregătiri pentru referendumul național pentru revizuirea Constituției, planificat să aibă loc între 6 și 7 octombrie. Potrivit datelor făcute publice de Autoritatea Electorală Permanentă, la nivelul județului Timiș vor fi deschise 597 de secții de votare, iar cele mai multe vor funcționa în unități de învățământ, cămine culturale sau sedii de primării.

207 dintre cele 597 de secții de votare din județul Timiș vor fi deschise în Timişoara. Săptămâna trecută, municipalitatea a găsit soluții pentru găsirea de noi spații în care să fie mutate secțiile de votare de la Liceul Agricol și sediul Retim de pe str. Avram Imbroane. Este vorba, în total, de nouă secții de votare, care își schimbă locația. Astfel, cinci dintre acestea au fost mutate de la Liceul Agricol la Universitatea de Agronomie, două de la sediul Retim vor funcționa la Cantina de Ajutor Social, aflată pe Calea Lipovei, nr. 44A, iar alte două de la spațiul Retim au fost mutate la Liceul Energetic.

În cursul acestei săptămâni, pe site-ul Primăriei Timișoara urmează să fie făcută publică lista cu secțiile de votare din oraș și adresele lor, după modificările suferite.

Între timp, Autoritatea Electorală Permanentă a publicat lista celor 597 de secții de votare din județul Timiș, care poate fi consultată AICI.

În Timiş, la referendumul naţional pentru modificarea Constituţiei din 6 şi 7 octombrie sunt aşteptaţi la vot 624.444 de alegători cu drept de vot.


Biroul Electoral al Circumscripţiei nr. 37 Timiş este compus din Titu Birceanu – judecător, Ştefan Varga (UDMR), Andrei Orban (PNL), Paula Roxana Kaşai (PSD), Zoltan Nemeth (USR), Adriana Garofiţa Tuică (ALDE) şi Valeriu Lupu (PMP).

Potrivit calendarului stabilit, în 30 septembrie au fost imprimate buletinele de vot, confecţionate ştampilele cu menţiunea „VOTAT” şi timbrele autocolante, iar în 2 octombrie autorităţile trebuie să aducă la cunoştinţa alegătorilor delimitarea şi numerotarea secţiilor de votare, precum şi sediile acestora. Materialele necesare votării vor fi predate preşedinţilor birourilor electorale până în 5 octombrie. În preziua referendumului, la sediul secţiei de votare va fi afişat, la loc vizibil, un exemplar din buletinul de vot, vizat şi anulat de preşedintele biroului electoral de circumscripţie.

Secţiile de votare se deschid sâmbătă, 6 octombrie, la ora 7:00 şi se închid la ora 21:00. Acelaşi orar este valabil şi pentru duminică, 7 octombrie, a doua zi de vot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.