UVT Agroland începe sezonul cu o proaspătă campioană mondială în lot. Ce...

UVT Agroland începe sezonul cu o proaspătă campioană mondială în lot. Ce vor vedea adversarele din A1 pe echipamentul timişorencelor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Formaţia timişoreană de volei feminin are în weekend primul joc oficial din noul sezon. În prima rundă UVT Agroland primeşte vizita Universităţii Cluj. Noul campionat e abordat de gruparea bănăţeană şi într-un echipament nou, care promovează oraşul, având imprimat în partea din faţă cartierul Cetate.

Noile tricouri ale voleibalistelor e unul special, după o idee apărută prima dată pe plan european la echipa de fotbal AS Roma. Acesta are imprimat pe el harta centrului istoric al Timişoarei.

Şi în noul sezon Agroland are o colaborare strânsă cu Univ. de Vest, al cărei nume se regăseşte în denumirea echipei. Sala UVT-ului din zona Oituz ar putea primi un facelift pentru a primi mai mulţi spectatori, mai ales că „Agro” va trebui să joace aici şi partide importante. „Se pare că există soluţii să mărim capacitatea sălii cu măcar câteva sute de locuri… Aşa cum arată sala noastră se datorează şi domnilor Horia Cardoş şi Bogdan Paul, care ne-au împins să schimbăm suprafaţa de joc, iluminatul…”, a spus Mădălin Bunoiu, prorector Univ. de Vest din Timişoara.

Noul campionat va avea doar nouă echipe. Penicilina Iaşi a fost exclusă pentru că nu s-a prezentat in Cupă la Galaţi. „E un sezon, aşa cum il evaluez, tehnic, mult mai echilibrat, poate cel mai echilibrat din ultimii cinci-şase ani. Chiar dacă se va desfăşura doar în nouă echipe. Valoric vorbind meciurile vor fi la un nivel ridicat, peste cel din anii trecuţi. E o infuzie de jucătoare străine de valoare. O echilibrare a distribuţiei de jucătoare românce de valoare către toate echipele din campionat. Lupta pentru play-off va fi dură… Din păcate am avut şi o indisponibilitate medicală… Noi am început fără Andreea Petra, a suferit o accidentare uşoară, să spunem, la lotul naţional. A fost mai serioasă de fapt. La momentul discuţiei e în continuare indisponibilă. O banală entorsă s-a transformat într-o accidentare mai serioasă. A făcut un edem osos, am făcut tratamente peste tratamente. E o luptă a organismului ei… pe care sperăm să o câştige cât mai repede”, a declarat Bogdan Paul.

Antrenorul bănăţencelor are o mare problemă cu FR Volei, care l-a suspendat opt luni de zile. „Există un prim termen in 2 noiembrie, sperăm să se clarifice, sunt două etape, una de campionat, una in Cupă, nu am drept să conduc echipa. E greu de definit. Nu mi s-a eliberat licenţa anuală. Marius Roşu va sta pe bancă.

„Echipa e conectată la ce are de făcut. Mă refer la meciul cu U  Cluj şi… cel din Cupă cu Dinamo”

Au o campioană mondială

Unul dintre transferurile verii reuşite de Agroland, sârboaica Teodora Pusic a câştigat la finele săptămânii trecute Campionatul Mondial de volei feminin. Deocamdată noua jucătoare nu a reuşit să ia contact cu colegele de pe Bega, dar va fi în teren chiar la primul meci. „Teodora Pusic va fi doar vineri la primul antrenament. E un risc pe care ni l-am asumat, în momentul în care am contractat această jucătoare ştiam că e de lot naţional, că Serbia poate juca în Final 6. Iată că a câştigat Cupa Mondială. Vineri va cunoaşte echipa şi va juca sâmbătă. E o jucătoare care chiar dacă nu a jucat foarte mult la CM… A activat in Germania, o jucătoare cu prezenţă de spirit…”, a explicat Paul.

„O aşteptăm demult, am auzit multe lucruri bune despre ea, cu siguranţă va fi un plus pentru echipa noastră.


Noi o să mergem concentrate în acest prim meci, sperăm să ne facem jocul, să omogenizăm echipa. Avem jucătoare tinere care au progresat foarte mult”, a adăugat căpitanul echipei, Daniela Lupescu.

Roxana Iancu e o altă achiziţie realizată în pauza competiţională. „M-am integrat foarte bine, am speranţe foarte mari pentru noul sezon. Mi-a plăcut şi promovarea echipei, cunosc antrenorul, cum lucrează, şi-mi place foarte mult. Totul trebuie luat pas cu pas, vom încerca să intrăm in play-off, vedem apoi cât de sus putem urca”, a spus jucătoarea provenită de la Medicina.

Un alt nume nou sosit de peste graniţă este cel al Barborei Kosekova. „E prima dată când sunt în România. Nu pot compara cu Ungaria, am văzut şi am auzit multe despre campionat, că e foarte puternic. Şi cred că fiecare meci va fi important. Sper să câştigăm primele puncte sâmbătă şi de abia aştept primul meci. Multe jucătoare tinere sunt în echipă şi cu cât jucăm mai multe partide, cu atât e mai bine”, a conchis voleibalista din Slovacia.

Partida UVT Agroland – Univ. Cluj se dispută sâmbătă, de la ora 19.00, in prima etapă a Diviziei A1. Jocul se va desfăşura în Sala „Constantin Jude”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.