Victor Ponta și-a lansat „start-up-ul politic”, cu aplicație și atacuri la adresa...

Victor Ponta și-a lansat „start-up-ul politic”, cu aplicație și atacuri la adresa lui Dragnea. Cine este timișoreanul din conducerea Pro România FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Pro România s-a lansat, oficial, astăzi, odată cu primul congres în care Victor Ponta a fost ales președintele „start-up-ului politic”, iar Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Nicolar Bănicioiu, prim-vicepreședinți. Momentul a fost marcat prin lansarea unei aplicații, dar și printr-un război al declarațiilor și de guerilla digitală împotriva lui Liviu Dragnea și PSD, chiar dacă nu li s-a pomenit numele. Surpriza congresului a fost discursul pesedistulului Robert Negoiță, primarul sectorului 3, venit în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, unul dintre cei aflați în tabără anti-Dragnea.

„Am venit aici să vă felicit pentru curaj. Azi, într-o Românie în care foarte mulţi sunt contra, suntem ţara lui Gică contra, adică nici nu contează despre ce vorbim, e trendy să fii contra. Faptul că vă asumaţi să fiţi pro este o abordare constructivă . (…)„Tot ce înseamnă politică azi stârneşte antipatii, şi nu din cauza societăţii, ci din cauza liderilor politici, unii dintre ei având atenţia concentrată în interior, cum să-şi salveze, să îşi păstreze funcţia în partid, să nu fie daţi la o parte, evident. În exterior, valoare zero sau valoare negativă, dar singura lor preocupare este cum să dezbine în interior ca să controleze în continuare”, a susținut Negoiță cu referire directă la războiul din interiorul PSD.

Victor Ponta a vorbit despre partidele unde dacă ai criticat liderul ești dat afară  și a anunțat că în statutul Pro România nu există nicio prevedere privind procedura de excludere. Acesta a anunțat că este nevoie de „un masterplan pentru România” principalele direcții fiind susținerea antreprenorilor români, învățământul, sănătatea, infrastructura și debirocratizarea administrației centrale și locale. Unul dintre principalele obiective ale partidului lui Ponta fiind digitalizarea în „țara dosarului cu șină” astfel încât accesul cetățenilor la serviciile publice să fie rapid și eficient. Cu ocazia congresului a fost lansată o aplicație mobilă unde vor putea fi găsite principalele știri despre activitatea partidului. Fostul premier le-a mai făcut o surpriză participanților – a scris psdmures.ro și cand a dat adresa respectivă a fost redirectat către pagina Pro România. Ponta a anunțat că așa se întâmplă în cazul tututor județelor.

Ioan Rus a avertizat că în fiecare oră pleacă definitiv din România nouă oameni și asta pentru că „statul este acaparat de un grup restrâns de oameni fără cultură, fără viziune”. Ponta le-a cerut colegilor săi să aducă noi oameni în partid pentru a întări echipa, avertizându-i că „Pro România nu oferă funcții, secretare, mașini.


Important este să vedem cine vine în Pro România acum, când nu este nimic de împărțit”. Fostul premier a anunțat că primul test sunt alegerile europarlamentare.

Singurul reprezentant din vestul României în echipa centrală de conducere a Pro România este șeful filialei Timiș, Miroslav Stanici, care este, de astăzi, coordonatorul național al organizației de tineret a partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.