„Vrem schimbare!”, strigă în cor elevii Liceului Pedagogic din Timişoara. Motivul amplului...

„Vrem schimbare!”, strigă în cor elevii Liceului Pedagogic din Timişoara. Motivul amplului protest organizat în şcoală

0
DISTRIBUIȚI

protest elevi

Aproape 300 de elevi care învață la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara au organizat un protest de amploare, astăzi, în pauza mare, între orele 09.50 – 10.10.

Liceenii s-au adunat în curtea școlii, iar apoi au mutat acțiunea de protest în fața cancelariei, scandând minute în șir “Vrem schimbare!”.


Elevii sunt nemulțumiți de faptul că, începând cu noul an școlar, nu mai au voie să părăsească unitatea de învățământ în timpul pauzelor. Decizia a fost luată de noul director al Liceului Pedagogic din Timișoara, iar elevii se plâng de faptul că nu au fost consultați. În aceste condiții, mulți dintre ei ajung să sară gardul școlii ca să meargă la magazin să își cumpere mâncare, pentru că în incinta școlii nu au de unde să o facă.

“Protestul s-a fundamentat pe faptul că noua conducere a Liceului Pedagogic, care este de anul acesta, nu pune deloc preț pe prevederile care sunt stipulate în statutul elevilor, un act normativ aprobat de Ministerul Educației. Drepturile și obligațiile elevului nu sunt deloc fructificate în noul ordin de funcționare interioară al școlii, care a fost realizat fără consultarea elevilor. Nu mai suntem lăsați să părăsim școala în pauze. Elevii de 18 ani trebuie să facă o cerere pentru a putea ieși doar în pauza mare. Nu avem de unde să ne cumpărăm mâncare din incinta școlii, iar elevii sar gardul ca să își cumpere de mâncare”, ne-a explicat Antonia Pup, elevă la Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” din Timișoara și membru al Consiliului Județean al Elevilor Timiș.

Directorul școlii nu a dorit să stea de vorbă cu elevii nemulțumiți în timpul acțiunii de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.