Zeci de voluntari au făcut minuni pentru doi soți de peste 90...

Zeci de voluntari au făcut minuni pentru doi soți de peste 90 de ani din Timiș, care trăiau în condiții jalnice FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2040273706">

Peste 50 de oameni cu suflet mare din județul Timiș s-au implicat pentru a face viața mai bună familiei Grasoane, formată din Persida, de 92 de ani, și Avram, de 96 de ani. Aceștia sunt căsătoriți de 70 de ani și trăiesc într-o casă veche, aflată la marginea satului Șemlacu Mare. Bătrânul stă mai mult în pat, iar soția lui are grijă de el, așa cum mai poate la vârsta pe care o are. Cei doi locuiau într-o casă cu pereți afumați, pentru că sobra era spartă, iar locuința avea o mulțime de crăpături din cauză că a fost afectată de inundații, acum câțiva ani.

Asociația „Acasă în Banat” a aflat de povestea celor doi soți și a cerut, pe Facebook, ajutorul oamenilor inimoși. Imediat, peste 50 de voluntari au răspuns apelului și au contribuit, ieri, la renovarea casei.

„Cazul lor ne-a impresionat foarte mult pentru că au o vârstă atât de înaintată și le este foarte greu să se îngrijească de casa lor, așadar am decis să le dăm o mână de ajutor. Planul inițial a fost să le renovăm bucătăria în care efectiv locuiesc pe timp de iarnă și să le curățăm curtea, așadar am făcut un apel public pe pagina noastră de Facebook. Am fost copleșiți de numărul mare de oameni dispuși să dea o mână de ajutor, așadar am decis să renovăm toată gospodăria”, a spus Radu Trifan, președintele Asociației „Acasă în Banat”.

Ieri, la Șemlacu Mare s-au adunat de dimineață peste 50 de voluntari din Timișoara, Gătaia, Măureni, Bocșa, dar și din sat. Toată curtea a fost curățată în timp record, s-a scos apa din fântână, a fost construit un gard și poartă nouă, a fost făcută o alee și au fost plantate flori. În interior, s-a făcut curățenie generală, s-au scos hainele vechi din dulapuri, s-a spălat toată vesela, au fost spălate ușile și geamurile, apoi vopsite, s-a zugrăvit toată casa pe interior, s-a curățat coșul de fum, a fost instalată soba cea nouă. De asemenea, bătrânii au primit alimente suficiente pentru o perioadă mai lungă de timp și, din banii donați, li s-au cumpărat și medicamentele necesare. Au fost donate lemne de foc, piatră, bricheți pentru foc, mobilier nou – un pat, un dulap, saltele, așternuturi, un frigider și o sobă nouă.

„Este incredibil cât de mult am reușit să facem în doar o singură zi. Mulțumim tuturor voluntarilor care au fost alături de noi sâmbătă deoarece datorită lor, acești bătrâni, cât vor mai trăi ei, vor avea o viață mai senină, într-o casă curată”, a mai spus Radu Trifan.

Casa Grasoane din Șemlacu Mare este a șasea casă renovată de Asociația „Acasă în Banat”, cu sprijinul voluntarilor.

Asociația își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori, precum oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.