21.000 euro de la oamenii de afaceri italieni pentru organizații umanitare

21.000 euro de la oamenii de afaceri italieni pentru organizații umanitare

0
DISTRIBUIȚI

Trei organizaţii de binefacere vor beneficia de un sprijin de 21.000 de euro din partea mediului de afaceri italian. Banii au fost colectaţi cu ocazia organizării la Timişoara a  Galei de Binefacere a Antreprenorilor Italieni. Evenimentul în cadrul căruia se vor dona banii este organizat de Camera de Comerţ Italiană pentru România în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Participarea va fi una selectă, gala va atrage reprezentanţi ai întreprinzătorilor italieni, dar şi din mediul de afaceri german sau francez, alături de afacerişti români, dar şi reprezentanţi ai mediului politic şi administrativ.

Trei organizații caritabile vor primi banii. Prima, Fundaţia Parada din Bucureşti, a devenit cunoscută după ce reprezentantul acesteia, costumat în clovn, a reuşit atragerea copiilor din canalele capitalei, tranformându-i şi pe aceştia în clovni, ei susţinând spectacole în mai multe ţări.


Cea de a doua organizaţie este una cărăşeană, Asociaţia Il Giocattolo din Anina, a devenit cunoscută prin renovarea unei şcoli din cartierul defavorizat Brădeţ, folosind munca oferită de comunitatea locală. Ultima selectată să beneficieze de ajutor este Asociaţia Curtea Culorilor din Sârbova, Timiş, o organizaţie care oferă sprijin tinerilor ieşit din orfelinate la 18 ani, ajutându-i să înveţe o meserie, să se poată angaja, dar şi să aibă unde dormi atunci când sunt daţi afară din instituţiile de ocrotire la majorat.

„Aceste organizaţii nu au fost alese la întâmplare, în cadrul acestora sunt implicaţi itaieni. Banii vor fi oferiţi chiar în cadrul galei, organizaţiile vor primi cercurile pentru a nu fi discuţii. Nu vor fi niciun fel de licitaţii, sumele sunt deja colectate în scop caritabil. Tot în cadrul evenimentului vor fi premiate trei restaurante , două din Timiş şi unul din Arad, cu certificatul Ospitalitate Italiană, ca o recunoaştere oficială din partea CCIpR pentru respectarea tuturor criteriilor bucătăriei italiene. Oaspeţii vor degusta din specialităţile gastronomice pregătite de Chef Luigi Pomata, prezent în ghidul Michelin”, a spus Vincenzo Moderno.

Gala italienilor din mediul de afaceri  are loc joi searea, la Timişoara, fiind prima gală caritabilă a acestei organizații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.