Iarnă în Centenar, noul proiect lansat de Teatrul Naţional Timişoara

Iarnă în Centenar, noul proiect lansat de Teatrul Naţional Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Teatrul Naţional Timişoara a lansat proiectul „Iarnă în Centenar”, prin care doreşte ca în preajma sărbătoririi Centenarului să ilustreze evoluţia şi locul în care se află astăzi dramaturgia contemporană românească, atât prin textele de teatru actuale, cât şi prin rescrierea pentru scenă a unor opere literare.

Spectacolele, care au fost selectate din repertoriul teatrului, reprezintă un spaţiu de referinţă pentru autorii români, dramaturgia românească fiind promovată cu generozitate de teatrul timişorean. Proiectul dedicat Centenarului acoperă o largă gamă stilistică şi tematică şi se adresează unui public diversificat atât din punct de vedere social, cât şi din cel al vârstei sau educaţiei.

Spectacolele incluse în proiect au început, sâmbătă, cu reprezentaţia „De ce iubim femeile”, după Mircea Cărtărescu, şi continuă până la sfârşitul acestei luni. Celelalte spectacole cuprinse în proiect sunt „Ce vine după” de Mihai Ignat, după un concept de Roberta Popa Ionescu, „Aeroport” de Ştefan Caraman, „M-am hotărât să devin prost”, o adaptare de Antonella Cornici după romanul lui Martin Page, „Vorbeşte cu mine!”, un spectacol de Ion-Ardeal Ieremia şi „Pe mâine” de Mihaela Iancu, un one woman show Iuliana Crăescu.


Spectacolele vor putea fi văzute la Sala Studio „Uţu Strugari” şi la Sala 2.

Foto: Adrian Pîclişan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.