Tânărul de la ACS Poli care a pariat împotriva propriei echipe şi-a...

Tânărul de la ACS Poli care a pariat împotriva propriei echipe şi-a aflat „sentinţa”. Ce a decis Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF

0
DISTRIBUIȚI

Scandalul izbucnit în această toamnă pe seama faptului că Cristian Pădurariu, de la ACS Poli, a pariat pe jocurile propriei echipei, are în sfârşit o finalitate. Tânărul de 21 de ani a primit trei luni de suspendare, plus o amendă de 5.000 de lei, de la Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF. În luarea deciziei s-a ţinut cont că timişoreanul şi-a recunoscut faptele înainte de judecare.

Federaţia a fost anunţată de Radu Birlică, administratorul special al lui ACS Poli, în legătură cu acest caz şi s-a sesizat. În cele din urmă s-a luat o decizie în urma şedinţei de miercuri. „Admite sesizarea formulată de Federația Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Pădurariu Cristian Nicu. În temeiul art. 60 ind. 1 al. 2 raportat la art. 60. al. 5 din RD al FRF pârâtul Padurariu Cristian se sanctioneaza cu interzicerea oricăror activități legate de fotbal pentru 3 luni si o penalitate sportivă în cuantum de 5000 lei. Executorie în ce privește sancțiunea interzicerii oricărei activități legate de fotbal începând cu data pronunțării acestei hotărâri, în temeiul art. 117 alin. 2 din RD”, se arată în hotărârea Comisiei de Disciplină.

Conform articolelor invocate s-a ţinut cont că jucătorul a recunoscut fapta. De altfel Ştefan Nanu, antrenorul lui ACS Poli, a susţinut că i-a fost arătată înregistrarea video cu jucătorul surprins asupra faptei. Arti. 60 ind. 1 al. 2 spune că sancţiunea scade cu 50% dacă vinovatul a recunoscut greşeala înaintea judecăţii. Se poate spune că a fost o judecată blândă deoarece de obicei în astfel de cazuri se poate merge până la o suspendare de doi ani şi o amenă de 300.000 de lei!

„S-a audiat antrenorul principal (Ştefan Nanu) şi Pădurariu.


El e dispărut de la echipă, riscă o suspendare din partea noastră în primul rând. Deşi eu am spus că merită să i se acorde o a doua şansă, ca oricărui om din lume”, spunea Radu Birlică înainte de aflarea „sentinţei”.

ACS Poli a pierdut în această toamnă mai multe jocuri după ce a condus la pauză, speculându-se astfel că timişorenii le fac intenţionat pe plac pariorilor. Meciurile cu Snagov, ASU Poli, Chindia şi Aerostar, toate de pe teren propriu, au fost pierdute în această manieră.

ACS Poli a mai primit şi alte veşti de la comisii. A primit o amendă de 570 de lei pentru cele cinci cartonaşe galbene primite cu Petrolul iar cazul lui Sebastian Velcotă, care s-a îndreptat către Camera Naţională se Soluţionare a Litigiilor pentru a pleca liber de contract, a fost amânat pentru data de 27 noiembrie. Pe surse, conducerea se aşteaptă ca mijlocaşul să primească dreptate.

Amânare în dosarul insolvenţei

Insolvenţa decurge chiar mai lent decât era de aşteptat la ACS Poli. Deocamdată clubul nici nu e obligat să depună planul de reorganizare. „S-a amânat, nu e cazul deocamdată pentru planul de reorganizare, suntem în perioada de observaţie, s-a amânat pentru decembrie”, ne spunea Radu Birlică, administratorul special al clubului. Ieri însă s-au publicat date ale şedinţei de miercuri de la Tribunalul Timiş în dosarul legat de insolvenţă. Astfel, următoarea şedinţă e programată abia pe 3 aprilie 2019! Conform soluţiei pe scurt publicate pe portal.jus.ro „pentru continuarea procedurii şi efectuarea demersurilor care se impun”.

„Salariile sunt plătite în proporţie de 97% şi pentru luna octombrie… Doar trei persoane nu şi-au primit din alte motive… E argumentată neplata salariilor lor, din cauza lipsei de la serviciu. Nu avem nicio problemă cu nimeni… Am vrea jucătorii să-şi dea seama pe teren ce club reprezintă”, a adăugat Birlică.

Pe lista creditorilor în dosarul insolvenţei la ACS Poli s-au înscris 27 de persoane, instituţii şi societăţi. Printre acestea figurează Municipiul Timişoara prin primarul acestuia, Univ. Politehnica, două televiziuni care transmit jocuri din campionatul intern, fostul preşedinte Sorin Drăgoi, Adrian Neaga, Răzvan Raţ (care avea un salariu generos pentru perioada scurtă petrecută în Banat, circa 10.000 de euro), Dumitru Mihu (actualul preşedinte al Ripensiei), inclusiv Radu Birlică, dar şi actualii jucători Octavian Drăghici, Mario Contra şi Cristian Melinte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.