ACS Poli, pentru prima dată fără gol încasat în acest sezon. Marius...

ACS Poli, pentru prima dată fără gol încasat în acest sezon. Marius Baciu, antrenorul lui Daco-Getica, a făcut „show” pe „Electrica” FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Premieră la ACS Poli în acest sezon după retrogradarea din elită. Formaţia pregătită de Călin Cojocaru a părăsit pentru a doua oară la rând terenul neînvinsă, dar, mai mult, pentru prima dată în ediţia 2018-19 timişorenii de pe „Electrica” nu au luat gol de la adversar. Daco-Getica a avut cele mai importante faze ale jocului care a contat pentru etapa a 19-a, ultima a turului, dar s-a încheia nedecis: 0-0!

ACS Poli şi-a stabilizat primul 11 chiar dacă nu are prea multe soluţii pe bancă. Iar oaspeţii de azi nu au fost hotărâţi, cel puţin de la început, că vor cele trei puncte. Daco-Getica lui Marius Baciu a avut prima şansă notabilă. O lovitură de cap din apropiere trimisă de pericolul numărul 1, căpitanul Adrian Voicu. Peste nici 20 de minute aceasta a fost aproape de o minge bună, dar a trimis din prima, mult alături, la o lansare lungă în careu. În minutul 31 Călinţaru a vrut să centreze în careu, mingea a trecut pe lângă Bustea, a muşcat pământul şi a lovit bara din dreapta lui Smaranda. Iar peste alte zece minute Bustea a încercat o reluare pretenţioasă dintr-o poziţie dificilă în marginea careului mic ira balonul a ajuns în braţele aceluiaşi portar. ACS Poli a stat bine în teren 45 de minute, dar nu a fost foarte spre aproape deloc incisivă în faţă. Acolo unde Drăghici nu a fost sprijit în spatele singurului vârf, Stere, mai mult absent. În minutul 45+1 gazdele au primit o lovitură liberă dintr-o poziţie excelentă, dar Tavi Drăghici nu a putut repeta figura de la Mioveni şi a trimis peste poartă.

Daco-Getica a început furibund partea a doua. Voicu a pătruns nestingherit din partea stângă, spre centru şi a şutat din alergare în bara transversală. Peste şase minute oaspeţii au cerut penalty la Acolatse, arbitrul Mircea Ardelean a ignorat cererea şi a declanşat nervii lui Marius Baciu, care s-a agitat aproape permanent pe margine. Bustea (min. 56), respectiv Drăghici (58) la poarta cealaltă, şi-au încercat lovitura de cap, fără succes. Acelaşi Voicu a fost aproape de gol cu 20 de minute înainte de final, când doar Smaranda a mai rămas în calea sa iar goalkeeperul s-a opus. Meciul a devenit apoi tot mai greu pentru bănăţeni, care au pierdut energia iar de pe margine singura întărire a fost Keita.

Cu câteva minute înainte de final, ACS Poli a mai reuşit să ajungă cu mingea la picior în terenul advers. În lipsă de soluţii Drăghici a încercat un şut de la distanţă şi nu a fost departe de o reuşită. Dar Balauru nu a avut per total foarte mult de lucru la Pădurea Verde.

Un punct care scriptic nu ajută foarte mult „cauza” ACS-ului, care rămâne ultima, acum cu 7 puncte, la două lungimi de Brăila. Totuşi, remiza arată că moralul tinerilor lui Cojocaru s-a schimbat. Daco-Getica e acum pe 12, cu 23 de puncte. Pentru ACS Poli urmează un nou joc acasă, primul din retur, sâmbătă, cu SSC Farul, de la ora 14 (televizat).

ACS Poli Timişoara: Smaranda – Motreanu, Basic, Melinte (cpt.), D. Filip – Golda, Haruţ, D. Codrea, Bîrnoi – Drăghici – Stere (77 Saibaa Keita). Antrenor: Călin Cojocaru.

Daco-Getica Bucureşti: Dr. Balauru – Călinţaru, Cotigă, Motroc, Muşat – Al. Iordănescu (62 Carabela), Acolatse – R. Neacşu, Bustea (87 Stănescu), Ad. Voicu (cpt.) – E. Nica. Antrenor: Marius Baciu.

Baciu, furibund: „Şmecheraşii ăştia de arbitri” şi „Reproşez jucătorilor mei că sunt c*******i”

Conducerea timişorenilor aproapa radia de fericire pentru punctul obţinut.


Administratorul special Radu Birlică şi vicele Viorel Boiţ au mers la vestiarul arbitrilor pentru a-i felicita, un contrast mare faţă de jocul cu Aerostar, unde, de exemplu, al patrulea oficial de azi, Alex Gornic, a fost înjurat de primul… Cel care e de fapt „principalul” lui ACS Poli, Călin Cojocaru, asta deşi Ştefan Nanu figutează tot pe „foaie”, a văzut un joc echilibrat între cele două foste divizionare A.

„Un teren greu, am întâlnit o echipă experimentată, cu mulţi jucători care au evoluat în Liga I. Un lucru pozitiv pentru noi, am muncit, ne-am dorit, nu am luat gol. Al doilea meci fără înfrângere, suntem pe un drum bun şi am mare încredere în băieţi că o să avem rezultate mai bune şi să depăşim locul acesta pe care nu-l merităm. A fost un meci echilibrat, dacă intra mingea lui Tavi eram mulţumit… Nu şi-au creat foarte multe ocazii, în afară de bara lui Voicu. Prima nu a fost periculoasă, a fost o minge căzută în careu. Nu-s dezamăgit, băieţii şi-au dorit, au făcut efort mare, venind după un meci greu la Mioveni. Cu Farul sunt convins că o să şi câştigăm. Făceam schimbare dar nu avem opţiuni pe faza ofensivă. E normal să existe oboseală. Sperăm să ne recuperăm din punct de vedere fizic, sunt convins că o să facem un meci bun şi cu Farul”, a declarat Călin Cojocaru.

De partea cealaltă, Marius Baciu a fost furios pe arbitraj şi a făcut câteva declaraţii amuzante şi pe seama propriilor jucători. „Cum să fiu mulţumit? Am ratat, am dus jocul dintr-o parte în alta, a avut şi Timişoara o ocazie, pe greşelile noastre şi pe şmecheraşii ăştia de arbitri. În toate meciurile de acasă şi din deplasare ne iau la mişto. Dacă n-a dat arbitrul n-a fost, să judece observatorii… Chinuit, atâta putem, dar oricum la situaţiile avute trebuia să câştigăm. Reproşez jucătorilor mei că sunt c*******i, asta le reproşez. N-aţi văzut şi dumneavoastră, toate duelurile unu la unu… Penalty, aşa am văzut”, a spus Marius Baciu. Pe banca oaspeţilor era trecut numele Marius Voicu… „Din greşeală, a greşit delegatul, a văzut alt nume”, a conchis Baciu în acelaşi spirit.

„Ne-a fost puţin frică de joc, nu ne-am arătat la pasă… Ei aici s-au arătat doar, la faze fixe, pe greşelile noastre. Sunt foarte mulţumit la final de tur, faţă de unde am plecat noi, aveam doi jucători în joia dinaintea primei etape… Pe mine mă doare inima pentru Timişoara, aici mi-am trăit copilăria, dar e problema lor, de organizare… Eu vreau puţin mai mult, de aia suntem la Divizia B. E un nivel foarte slab, doar câţiva jucători buni, dar nivelul e modest”, a conchis Baciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.