Noi înfrângeri pentru ACS Poli şi ASU Politehnica. Formaţia pregătită de Călin...

Noi înfrângeri pentru ACS Poli şi ASU Politehnica. Formaţia pregătită de Călin Cojocaru e noua „lanternă roşie” a Ligii a II-a FOTO

0
DISTRIBUIȚI

O nouă rundă cu eşecuri în B pentru cele două „Poli„. ACS-ul nu avea prea multe şanse reale la o victorie cu Petrolul, dar a pierdut din nou la limită pe „Electrica”, scor 0-1, după un penalty acordat în repriza secundă. În urma acestui rezultat, coroborat cu victoria surprinzătoare a Brăilei în faţa Daco-Geticii, bănăţenii pregătiţi de Călin Cojocaru au ajuns pe ultimul loc.

Televizată în premieră la Pădurea Verde, unde au fost montate câteva bannere noi, ACS Poli l-a avut în tribună şi pe primarul Nicolae Robu alături. Pe „Electrica” au venit poate cei mai fideli fani dată fiind situaţia iar oaspeţii au avut două mini-galerii, una lângă alta la tribuna a doua.

Pe teren, aşa cum era de aşteptat Petrolul a atacat mai mult, dar în prima repriză ACS Poli a avut şi ea câteva ocazii foarte bune. Aşa cum a fost cea din finalul reprizei când în urma unei gafe a prahovenilor Tordai a evitat în extremis golul.

La şapte minute de la reluare, precum în alte multe jocuri de pe teren propriu, ACS Poli a fost scanţionată cu o lovitură de pedeapsă. De această dată fără dubii. Motreanu a aşteptat mingea ca să o degajeze, dar Ştefănescu s-a intercalat între jucător şi balon şi a fost lovit de acesta. De la punctul cu var veteranul Laurenţiu Marinescu (min. 54) avea să marcheze şi singurul gol al întâlnirii, cu un şut în dreapta lui Smaranda. Deşi au dominat teritorial în continuare petroliştii nu au fost atât de periculoşi pe cât şi-ar fi dorit iar pe final au avut oarecare emoţii. ACS Poli, de obicei fără vlagă spre final, a fost aproape de egalare în prelungiri prin  Melinte, al cărui şut a fost respins în corner de Tordai.

S-a încheiat 0-1 şi ACS Poli e acum oficial ultima în clasament, doar cinci puncte. Petrolul, în schimb, s-a apropiat la un singur punct de Chindia, ocupanta primului loc.

ACS Poli: Smaranda – Motreanu, Melinte (cpt.), Basic, D. Filip – Golda (86 Dobrincu), D. Codrea, Haruţ, Bîrnoi – Stere (59 S. Keita), Drăghici. Antrenor: Călin Cojocaru.

Petrolul Ploieşti: Tordai – A. Olaru, Antoche, Fl. Plămadă, Ţigănaşu – M. Chindriş, Danci (88 Cazan) – Tudor Şaim (90+3 Grecu), L. Marinescu (cpt.), Ştefănescu – Arnăutu (77 Cl. Herea). Antrenor: Octavian Grigore.

„Am întâlnit o echipă bună, a fost un meci dificil, după părerea mea am făcut un meci foarte bun, am avut o atitudine foarte bună.


Ne-am creat ocaziile mai mari în prima repriză. Am încercat să-i prindem pe contraatac, dar nu am reuşit să finalizăm… Ultimul sau penultimul pentru noi e tot aia. Noi vrem să acumulăm puncte… După jocul prestat astăzi sunt convins că în următoarele meciuri o să reuşim… Diferenţa a făcut-o uneori arbitru, la orice contact a dat pentru ei. Mi se pare că a fost uşor acordat penaltiul, dar nu pot să spun dacă a fost sau nu”, a declarat Călin Cojocaru, „secundul” lui ACS Poli.

„E adevărat, e o meteahnă a noastră, pe care o avem de la începutul campionatului. Ne creăm ocazii, dar finalizarea lasă de dorit… Presiunea pe jucători cântăreşte destul de mult. E şi un teren cu o lungime mai mică decât suntem obişnuiţi, dar nu fac din asta un motiv pentru care am ratat. Cred că jucătorii îşi doresc cu ardoare cele trei puncte puse în joc…”, a spus şi Octavian Grigore, „prinicpalul” Petrolului.

„Băieţii în ghete” intră şi ei în „horă”

ASU Politehnica a ajuns şi ea la al patrulea eşec consecutiv în acest sezon iar după 17 jocuri cele 20 de puncte nu oferă prea multe siguranţă. La Baloteşti, pe terenul penultimei clasate toţi fanii alb-violeţilor se gândeau doar la un succes. Pe teren însă, condiţiile de joc, dar şi alţi factori, precum revenirea lui Cornel Predescu în formaţia gazdelor, au contat. De altfel, fostul mijlocaş al „Băieţilor în ghete” a înscris singurul gol al partidei în minutul 30, cu un şut de la 18 metri, fază la care portarul Dalin Munteanu a şi alunecat în momentul în care dorea să plonjeze.

Ocazii au fost pentru oaspeţi, precum şi o solicitare de penalty la şase minute de la deschiderea scorului, dar Ilfovul e îngheţat suplimentar pentru bănăţeni când vine vorba de astfel de faze. Până la urmă ASU Poli a pierdut însă într-un loc în care nu avea voie să o facă, indiferent de piedici, şi se află acum la doar patru puncte de zona „roşie”.

CS Balotești: Fulga (17, Iordan) – O. Marin, Flămânzeanu, M. Neagu, Marciuc (cpt.) – N.Filip, Ghiță, C. Mihai, Predescu (77, Clătinici) – F. Paraschiv (71, V. Niculae), V. Mihai. Antrenor: Ștefan Nofitovici.

ASU Politehnica Timișoara: D. Munteanu – Bilia (46, Bănică), Mera (cpt.), Coadă, Cherecheș – Nicolescu, Poparadu – Bedea (84, Ghinescu), Bozian (46, Vidrăsan), Schieb – Plămadă. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Noi nu avem nicio scuză în ceea ce privește rezultatul, era o partidă pe care trebuia să o câștigăm, ținând cont de pozițiile ocupate de cele două echipe în clasament, de valoarea loturilor și, nu în ultimul rând, de faptul că aveam mare nevoie de puncte. Nu a fost să fie, va trebui să facem o analiză mult mai exigentă, la tot ceea ce a însemnat parcursul nostru din această toamnă, să tragem concluziile de rigoare și să mergem mai departe”, a spus Cosmin Petruescu după joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.