Aeroportul Timişoara vrea să îşi crească traficul cu ajutorul obiectivelor turistice din...

Aeroportul Timişoara vrea să îşi crească traficul cu ajutorul obiectivelor turistice din Timiş. Autorităţile locale sunt trase la răspundere

1
DISTRIBUIȚI

Reprezentanţii mai multor operatori turistici şui ghizi din Timiş s-au întâlnit, luni, cu conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara pentru a discuta despre „Dezvoltarea și promovarea turismului în context european și oportunitatea de noi destinații de vacanță cu zboruri din Timișoara”. De asemenea, la discuţii au participat şi reprezentanți ai Ministerului Turismului şi ai Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Timiş.

Interesul celor de la aeroport este de a-şi creşte traficul de pasageri prin intermediul zborurilor de tip charter spre destinaţii de vară, dar şi prin promovarea obiectivelor turistice din Timiş. „Suntem interesați să ne consultăm despre destinațiile propuse de agențiile de turism pentru sezonul de vară 2019, deoarece dorim să ne implicăm în promovarea acestora, așa cum am făcut și vom face pentru fiecare destinație în parte. Și anul acesta, în incinta aerogării a fost pus la dispoziție un birou tip info point turistic destinat promovării zborurilor de vacanță, unde cei interesați își puteau lua informații și broșuri despre ofertele existente. Avantajul unui asemenea birou este că se regăsesc comasate ofertele mai multor agenții de turism.


De asemenea, aici vor fi promovate ofertele turistice din județul Timiș, diferite locații interesante, tururi organizate prin regiunea Banatului”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Până în prezent, tour-operatorii au anunțat pentru vara următoare destinații de vacanță spre Antalya (Turcia), Creta, Skiathos și Zakynthos (Grecia), Tunis (Tunisia) și Hurghada (Egipt).

Idolu s-a referit şi la lipsa de mobilizare a administraţiei timişorene, care e acuzată de lipsă de mobilizare în perspectiva anului 2021, când Timşoara va deveni Vapitală Culturală Europeană. Directorul AIT spune că oraşul ar avea nevoie de mai multe locuri de cazare, iar societăţile din domeniu de susţinere. ”Considerăm că trebuie tras un semnal de alarmă, deoarece administrația locală ar trebui să se mobilizeze rapid și eficient, pentru promovarea municipiului Timișoara dar și pentru a sprijini agenții economici de a crește numărul locurilor de cazare, de a susține toate activitățile din domeniul HORECA. Au mai rămas numai doi ani până când Timișoara va deveni Capitală Culturală Europeană și trebuie să existe o mobilizare generală a entităților responsabile pentru ca turiștii să fie atrași spre Timișoara și Banat în general, să existe o ofertă culturală atractivă, locuri de cazare și restaurante suficiente și confortabile. Un sector turistic dezvoltat în regiune va conduce și la creșterea traficului de pasageri la Aeroportul Timișoara”, a declarat directorul Aeroportului, Daniel Idolu.

În cursul sezonului estival 2018, numărul total al pasagerilor de pe cursele de vacanță a crescut cu 10.812 pasageri, reprezentând o creștere de 24% față de anul precedent (de la 41.297 pasageri în 2017, la 52.109 pasageri în 2018). Cei mai mulți turiști au ales un sejur în Antalya (29.428 pasageri în 2018) în creștere cu 46% față de anul precedent. O noutate în 2018 a fost introducerea cursei de Hurghada – Egipt, care va fi reluată din primăvară.

1 COMENTARIU

  1. Daca ar durea prostia ce bine ar fii,,,,, AEROPORTUL TIMISOARA NU deserveste dor TIMISOARA sau banatul , deserveste intrega zona pe o arie mult mai extinsa aprox.100-150 km deci nu mai vb. doar de acest oras de nimic care nu ofera nimic ci vb. de zona care deserveste un aeroport, mai ales ca la Arad nu finctioneaza si nu au curse doar in perioada de vara cate un charter. Domnilor AIT deserveste zona de vest nu doar banatul. TAMPITILOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.