ALERTĂ Primăria Timișoara în criză financiară – nu a plătit decât 30%...

ALERTĂ Primăria Timișoara în criză financiară – nu a plătit decât 30% din sumele datorate celor care au cumpărat obligațiuni

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara are mari probleme în a onora datoriile către creditori – a plătit numai aproximativ o treime din suma datorată creditorilor la scadența trimestrială din noiembrie a obligațiunilor emise și listate la BVB, scrie profit.ro.


Administrația condusă de liberalul Nicolae Robu a efectuat doar plăți parțiale la ultima scadență din noiembrie în contul obligațiunilor emise, în valoare totală de 150 milioane lei, au declarat pentru Profit.ro multiple surse din piața de capital.

Creditorii au fost notificați că au fost efectuate plăți pentru numai 30% din sume, ratarea de plată fiind atât pentru cuponul de dobândă, cât și la principal. Pentru restul sumei, debitorii au menționat că vor face plata la 12 decembrie, dar deja este o încălcare a condițiilor privind obligațiunile prinse în prospectul de listare. Incidentul de plată pentru cele 5 emisiuni lansate în anii 2006-2008, care își ating scadența în mai 2026, se ridică la 2,43 milioane lei. Ratarea de plată poate fi interpretată ca un semnal al unor dificultăți bugetare, scriu cei de la profit.ro.

Primăria Timișoara a refuzat să ofere un punct de vedere jurnaliștilor de la publicația economică pe acest subiect. În aceste condiții de a onora plățile către creditori, Nicolae Robu a anunțat, zilele trecute, că vrea să ia un alt credit de maxim 100 milioane lei, banii urmând să fie folosiți pentru „investițiilor publice de interes local”, iar restul sunt necesari pentru refinanțarea “unor împrumuturi în vederea optimizării serviciului datoriei și asigurarea unui spațiu investițional de cash pe perioada 2019 – 2022”.

1 COMENTARIU

  1. ASta este inceputul si urmeaza imdiat si sfarsitul.Prima primarie mare din tara care intra in incetare de plati.
    Felicitari lui Robu si sleahta pentru „performantele „deosebite de a aduce orasul la faliment…..Timisoara nu are bani sw salbritate stradala, nu are bani de iluminat public, are restante peste restante iar acest ins viseaza avioane, parcari subterane etc.
    Asa se manifesta paranoia acestui demolatir de oras!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.