Angajaţii Fiscului din mai multe oraşe din vest, în grevă spontană FOTO

Angajaţii Fiscului din mai multe oraşe din vest, în grevă spontană FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Jumătate din angajații Direcției Generale Fiscale Timișoara au organizat un nou protest spontan, după ce ieri s-au adunat în holul central al clădirii aflate în Piaţa 700 pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la un proiect care prevede desfiinţarea direcţiilor regionale.

În această dimineaţă, aproximativ o sută de salariați din cadrul instituției protestează. Angajații se tem că-și vor pierde locurile de muncă.

Virginia Duțu, purtătorul de cuvânt al Sindicatului Fintim, ne-a declarat că protestul spontan a început în jurul orei 09.00, iar oamenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți, mai ales că nu sunt băgați în seamă.

“În continuare suntem în protest, este mult mai inflamată lumea decât ieri față de reacția care nu există. Ne-am adunat în hol aproximativ 100 de persoane. Deci, jumătate dintre angajați lucrează, programul cu publicul nu este afectat, iar celalaltă jumătate este în protest, o parte dintre salariați și donează sânge în acest moment, în instituție”, a precizat Virginia Duțu.

Astfel de acțiuni de protest au loc, în această dimineață, și în Caransebeș și Moldova Nouă, în județul Caraș-Severin.

Săptămâna trecută, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Finanţe a anunţat că nu este de acord cu reducerea posturilor vacante la nivelul Ministerului Finanţelor Publice şi unităţilor subordonate şi a solicitat renunţarea la acest proiect care se află în dezbaterea Parlamentului.


Sindicaliştii spuneau atunci că, dacă nu se ţine cont de opinia lor, vor protesta la nivel naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.