Aparatură de ultimă generație la OncoGen. Cum va fi folosită o bioimprimantă...

Aparatură de ultimă generație la OncoGen. Cum va fi folosită o bioimprimantă 3D

0
DISTRIBUIȚI

oncogen

Centrul OncoGen se pregăteşte să primească o serie de echipamente moderne cu ajutorul cărora va putea continua cercetarea în domeniul diagnosticării de precizie în domeniul cancerului. Pe lista acestor echipamente se află şi imprimanta 3D care va putea să realizeze ţesuturi pe care să fie testată eficienţa terapiiilor autoimune.

OncoGen va primi, în următoarele patru luni, un Secvențializator genic pentru întregul genom, care permite secvențierea întregului genom uman, în scopul identificării mutațiilor genice care apar ca urmare a procesului tumoral, dar şi un Secvențializator genic țintit pentru ADN și ARN. Acesta va facilita identificarea terapiei țintite antitumorale, ca urmare a modificărilor genice care survin la nivelul ADN-ului și ARN-ului în cancer. Pentru obținerea unui diagnostic de precizie va fi obţinut un alt asemenea Secvențializator genic, de această dată de validare a rezultatelor obținute cu cele două sisteme anterioare.

Pe lista de achiziţii e inclus un Thermocycler pentru reacția de polimerizare în lanț a acizilor nucleici, necesar pentru pregătirea probelor în vederea secvențierii genice, un sistem microarray, care permite determinarea cantitativă a expresiei genice în afecțiunile maligne, şi un sistem de izolare și purificare automată a ADN-ului în vederea secvențierii genice.

Oncogen va mai primi un analizor multiplex pentru determinări imune ce va permite analiza interacțiunilor dintre celulele tumorale și celulele sistemului imun, un sistem de testare a capacității funcționale a sistemului imun pentru analiza integrată a funcției de apărare a organismului împotriva transformării tumorale, respectiv un sistem complex de manipulare și procesare celulară cu care se va realiza izolarea, manipularea și procesarea în condiții sterile a celulelor sistemului imun, în vederea utilizării în transfer autolog pentru imunoterapia afecțiunilor maligne.

Poate cea mai interesantă parte a dotării ce urmează să intre în inventarul centrului este o bioimprimantă 3D cu cameră sterilă.


Aceasta va genera modele tisulare 3D pentru testarea eficienței terapiilor antitumorale de ultimă generație.

Totodată, va fi livrat un sistem integrat de telemedicină și PACS (Picture Archiving and Communication Systems), dedicat stocării și transmiterii securizate de date, imagini, filme din domeniul medical, în timp real. Sistemul asigură stocarea, prezentarea și distribuirea imaginilor achiziționate de echipamente utilizate în imagistica medicală și va permite comunicarea și transmiterea de date atât între partenerii din proiect, cât și cu spitalele din regiunea transfrontalieră România-Serbia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.