ASU Politehnica s-a despărţit de doi jucători înaintea deplasării la Baloteşti. Cu...

ASU Politehnica s-a despărţit de doi jucători înaintea deplasării la Baloteşti. Cu ce ocazie ar putea reveni „Băieţii în ghete” pe „Ştiinţa”

0
DISTRIBUIȚI

Alb-violeţii pregătiţi de Cosmin Petruescu sunt favoriţi pe terenul penultimei clasate, cu toate acestea tehnicianul lui ASU Politehnica nu desconsideră Baloteştiul. „Conferenţiarul” se aşteaptă la un teren prost în Ilfov şi are în continuare câteva absenţe importante în lot. Mai mult, timişorenii au renunţat la doi jucători care nu au bifat minute, Tiberiu Istrătescu şi Tamas Szasz.

ASU Poli are şansa să se revanşeze puţin faţă de fani după trei eşecuri consecutive care au dus echipa în a doua jumătate a ierarhiei B-ului, pe 12. „Va fi o partidă dificilă, suprafaţa lor un e foarte bună, dar şi adversarul e incomod, atât ca joc, cât şi ca rezultat. A surprins victoria cu Pandurii şi cea din deplasare la UTA. Două victorii când acele echipe traversau momente bune. Dar au avut şi câteva infrângeri la scor, cu echipele de pe primele poziţii. Va trebui să fim puternici mental. Atât din punct de vedere al rezultatelor din ultima perioadă, cât şi al condiţiilor de joc. Va trebui să fim capabili să ne adaptăm… Avem toate datele despre adversar, rămâne de văzut dacă putem să obţinem toate punctele. După calculele hârtiei ştiu că suntem favoriţi. Rezultatele au fost conforme, sper ca şi de data aceasta favorita să câştige… E o partidă importantă, suntem bărbaţi, ştim rezultatele din ultima perioadă, avem mare nevoie de puncte. Vom încerca să scoatem maximum din partidele rămase în acest an. Vom analiza apoi plusurile şi minusurile. Din toate punctele de vedere… Cu siguranţă ne vom pregăti mai bine pentru retur”, a declarat Cosmin Petruescu.

„Conferenţiarul” a anunţat că Tiberiu Istrătescu şi Tamas Szasz nu mai fac parte din lotul lui ASU Poli. „Clubul a întrerupt înţelegerea cu Szasz şi Tiberiu Istrătescu. Sunt doi tineri cu calităţi indiscutabile, dar din diferite motive nu s-au adaptat, nu au avut răbdare să-şi aştepte rândul şi am decis de comun acord să întrerupem contractul.


Tibi Istrătescu a venit prea târziu… Szasz a avut neşansă, postul de bază fiind cel de fundaş central, am încercat să-l reprofilăm fundaş dreapta, dar nu a avut răbdare pe poziţia sa de bază şi a ales să-şi încerce şansa in altă parte”, a precizat Petruescu.

ASU Politehnica nu va putea miza contra Baloteştiului pe Alin Ignea, aflat la ultima etapă de suspendare după eliminarea suferită cu UTA, Jurj, aflat în lotul U19, Velici şi Murariu (accidentaţi). Ultimul a acuzat dureri la spate, astfel că la Baloteşti va apăra Dalin Munteanu, cel care a debutat fără gol după pauză în jocul cu Snagov (1-2). „Aveam aşteptări mai mari de la acel joc. Publicul m-a susţinut necondiţionat, vreau să-i mulţumesc pe această cale. Îi mulţumesc lui Mister, că mi-a dat oportunitatea, într-un moment în care multă lume nu ar fi făcut-o, după o accidentare. Pot să spun că publicul m-a împins de la spate. Mă bucur că nu am primit gol. Sper să-mi intru în ritm”, a spus Munteanu.

„Cu siguranţă va fi un meci mai greu, dar mergem acolo cu o gândire pozitivă şi să câştigăm toate cele trei puncte. Mi-am revenit, am fost 100% la ultimele antrenamente…”, a spus şi Marvin Schieb, care ar putea să-şi înfrunte în acest joc foştii colegi de la Timişoara, Cornel Predescu şi Vasile „Ciubuc” Nicolae.

Partida CS Baloteşti – ASU Politehnica din runda a 17-a a Ligii a II-a se dispută sâmbătă, de la ora 11.00. Ilfovenii au doar 11 puncte, în timp ce bănăţenii au adunat 20.

Meci pe „Ştiinţa”?

După Ripensia, care revine în Ciarda Roşie, şi ASU Politehnica ar putea juca pe vechea ei arenă, folosită acum mai mult pentru pregătire. Totuşi, în cazul „Băieţilor în ghete” se discută despre disputarea unui joc acasă pe „Ştiinţa” cu ocazia sărbătorii înfiinţării Politehnicii. „Sunt ceva discuţii, dar nu sunt eu in măsură … Ştiu că s-au implinit 98 de ani de la infiinţarea Politehnicii, există posbilitatea să jucăm un meci pentru această sărbătoare”, a spus Petruescu. Pentru fani urmează 4 decembrie, când se sărbătoresc 97 de ani de la formarea primei echipe de fotbal a Politehnicii. Ultimele jocuri din acest an pe care ASU Poli le va disputa la Timişoara vor fi cu Pandurii, respectiv Energeticianul, ultimul meci fiind programat în jurul datei de 8 decembrie. La arena Politehnicii trebuiau să înceapă lucrări de renovare pentru construcţia unei noi tribune, dar acestea au tot întârziat. În acest sezon alb-violeţii şi-au disputat toate jocurile de pe teren propriu pe „Marele oval”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.