ASU Politehnica nu a răsturnat calculele hârtiei la Clinceni. Două debuturi pe...

ASU Politehnica nu a răsturnat calculele hârtiei la Clinceni. Două debuturi pe fondul mai multor absenţe din angrejanul alb-violet

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” nu au reuşit surpriza în Ilfov. ASU Politehnica a cedat în faţa Academicii Clinceni, scor 0-2 (0-1), în runda a 15-a a Ligii a II-a, şi bate pasul pe loc. Timişorenii au avut nu mai puţin de patru absenţe notabile faţă de „11”-le obişnuit iar doi juniori aduşi la începutul sezonului au debutat cu această ocazie.

Cosmin Petruescu nu i-a avut la dispoziţie pe Ignea (suspendat 3 runde!), Scutaru şi Poparadu (menajaţi medical) iar în dreapta defensivei l-a preferat pe tânărul Călin Jurj în locul mai experimentatului Dănuţ Bilia. De altfel internaţionalul de juniori a fost schimbat pe final cu un alt debutant, Călin Popescu.

Gazdele au deschis scorul în minutul 25 printr-un şut al lui Patriche din careu. ASU Poli a apărut greoi în jumătatea adversă în acest joc. În partea secundă Academica a făcut 2-0 în urma unui penalty transformat de Bogdan Barbu. Arbitrul sancţionându-l pe Mera pentru o intrare asupra lui Nicola. „Băieţii în ghete” au avut câteva ocazii spre final, dar Velici şi Lazea nu au reuşit să-l învingă pe portarul Vâlceanu.

În urma acestui rezultat ASU Politehnica stagnează, fiind tot pe locul 11, cu 20 de puncte, dar e mai aproape acum de zona periculoasă a clasamentului.


Academica e una din grupările cu pretenţii la promovare în acest sezon, fiind pe locul 2 cu 33 de puncte în acest moment.

„A fost o primă repriză modestă a noastră din punctul de vedere al posesiei și al fazei de atac. Am primit un gol dintr-o fază fixă, după o minge căzută pe spatele unui jucător al nostru, la o îngrămădeală în careu. Deci nu pot să fiu mulțumit de jocul din prima repriză. Am și început meciul cu cinci jucători U21, iar lipsa de experiență, cel puțin în prima repriză, și-a spus cuvântul. În repriza a doua s-au schimbat puțin datele problemei. Fiind un rezultat care nu ne avantaja, am scăpat de presiune, am ieșit mai mult la joc și, cred eu, am făcut o repriză secundă bună, spre foarte bună. Am mai primit un gol contrar cursului jocului, dintr-un penalti, despre care dați-mi voie să mă abțin de la a-l comenta. Plusurile acestui joc ar fi prestația de după pauză și faptul că doi jucători foarte tineri au primit minute astăzi, e vorba de Jurj și Popescu”, a declarat Cosmin Petruescu.

Pentru „Băieţii în ghete” urmează un nou meci greu, cu cealaltă remarcată din Ilfov, Sportul Snagov, formaţie care ocupă locul 3, tot cu atâtea puncte ca şi Clinceniul. Meciul din etapa a 16-a e programat luni, 12 noiembrie, de la ora 18.00.

Academica Clinceni: Vâlceanu – Achim, Răuță, Patriche (cpt.), Dobrescu – V. Olariu (78, Șandru), B. Barbu – Gliga (58, Nicola), R. Ion, Horșia – A. Șut (69, C. Gheorghe). Antrenor: Ilie Poenaru.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Jurj (81, C. Popescu), Mera (cpt.), Nicolescu, Cojocaru – Vidrăsan, Lazea – Bedea, Bozian (60, Plămadă), Miholca (60, Schieb) – Velici. Antrenor: Cosmin Petruescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.