ASU Politehnica a obţinut pe final toate punctele din intermediara cu Metaloglobus....

ASU Politehnica a obţinut pe final toate punctele din intermediara cu Metaloglobus. Alb-violeţii s-au despărţit de un jucător important

0
DISTRIBUIȚI

„Băieţii în ghete” au dat lovitura în Pantelimon. ASU Politehnica a încheiat seria de jocuri la rând fără succes pe terenul sintetic al Metaloglobusului, unde s-a impus cu 1-0 prin reuşita lui Alexandru Cherecheş venită în primul minut al prelungirilor. În timpul jocului clubul timişorean a anunţat oficial despărţirea de fundaşul Dănuţ Bilia, lăsat în afara lotului încă din etapa trecută de către „principalul” Cosmin Petruescu.

Datorită suprafeţei sintetice la Bucureşti s-a putut juca fără probleme în ciuda vremii nefavorabile. După o şansă la debut pentru Ovidiu Herea, ASU Poli a avut mai multe ocazii. Plămadă (min. 20) şi Nicolescu (23 şi 37) au avut şanse decente de a marca pentru vizitatori. În repriza secund, de asemenea mai întâi Metaloglobus a avut ocazii la poarta lui Dalin Munteanu, prin V. Andrei (63), care a şutat periculos, dar şi prin Potecea (65). Constanţa în joc arătată de alb-violeţi a dat, în sfârşit, roade după minutul 90. Alex Cherecheş l-a învins în cele din urmă pe Geantă cu un şut din 14 metri.

O victorie care pune capăt unei serii de cinci jocuri la rând fără victorie pentru ASU Poli. Iar cele trei puncte o duc pe alb-violetă pe locul 11, la cota 24 şi la cinci lungimi distanţă de zona periculoasă. În prima rundă din retur „Băieţii în ghete” joacă tot „afară”, duminică pe terenul puternicei Chindia, joc programat de la ora 14.00 (televizat).

Metaloglobus București: Geantă – Costache, Panait, Sava, Negotei (46 Buzea) – Sota, Vl. Vlad, V. Andrei – O. Herea, Șt. Niculae, Potecea. Antrenor: Cristian Popovici.

ASU Politehnica Timișoara: D.


Munteanu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș (90+3, Cojocaru) – Lazea, Nicolescu – Bedea, Bozian (75, Miholca), Schieb – Plămadă. Antrenor: Cosmin Petruescu.

„Din punctul meu de vedere, e o victorie meritată, muncită, pentru care am transpirat serios, în ciuda temperaturilor foarte scăzute. Sunt mulțumit de joc, dar în primul rând de atitudinea pe care au avut-o băieții noștri și, bineînțeles, de rezultat. Era normal să sperăm până la ultima fază a jocului. Au fost meciuri în care am pierdut puncte pe final, dar, de data aceasta, legea compensației s-a întors în favoarea noastră. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru joc și, firește, pentru rezultat. (…) Sunt trei puncte importante, în primul rând pentru moralul echipei noastre. Nu este ușor să revii după o serie de patru înfrângeri consecutive… Nu am traversat cea mai bună perioadă, dar important e că ne-am păstrat unitatea de grup, iar atmosfera, din punctul meu de vedere, a rămas neschimbată în vestiar. Cum a spus și unul dintre băieți la o conferință de presă, sunt băieți inteligenți, care au reușit să treacă peste momentele mai grele pe care le-au traversat”, a declarat Cosmin Petruescu după meciul din Capitală.

Despărţire oficializată la pauză

Fundaşul Dănuţ Bilia, cel mai vechi component al lui ASU Politehnica, s-a despărţit oficial de echipă. Se pare că acesta se certase cu antreorul Cosmin Petruescu. Întrebat de lipsa veteranului în meciul cu Pandurii (1-1), „Conferenţiarul” motivase că jucătorul are o vârstă (33 de ani) şi că tânărul Jurj merită şanse. Anunţul clubului legat de Bilia a fost publicat la finele primei reprize cu „Metalo”.

„Bineînțeles, cea mai frumoasă amintire a mea va rămâne golul marcat împotriva UTA-ei, în toamna anului trecut. A fost un moment special și o atmosferă senzațională, pe care nu o voi uita. Per total, au fost trei ani și jumătate minunați, în care m-am simțit împlinit, pentru că am avut șansa de a juca la echipa pe care o iubesc. M-am simțit extraordinar, dar îmi pare rău că s-a terminat atât de repede. Suporterilor vreau să le mulțumesc pentru sprijinul pe care mi l-au acordat mie și echipei în toată această perioadă. Sper să continue ce au început, pentru că acest club e acolo unde trebuie”, a declarat Dănuţ Bilia pentru Druckeria.ro după perioada de trei sezoane şi jumătate petrecută în tricoul dungat al lui ASU Poli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.