Autostrada vestului, gata la vară. Ce problemă rămâne nerezolvată pentru câţiva ani

Autostrada vestului, gata la vară. Ce problemă rămâne nerezolvată pentru câţiva ani

0
DISTRIBUIȚI
Loturile 3 si 4 din autostrada Lugoj-Deva vor fi gata cel mai repede vara viitoare, a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Timişoara. Chiar şi atunci, şoferii vor fi deviaţi pe şoseaua dintre localitățile Margina și Dobra, unde se va face accesul pe lotul 3. Practic, pentru câțiva ani, se va merge în continuare pe cei 15 km de drum național pe care acum se circulă, de cele mai multe ori, în coloană.
Chiar dacă atât lucrările de pe lotul 3, cât şi cele de pe lotul 4 din A1 sunt gata în proporţie de aproximativ 90%, acestea nu vor fi finalizate prea curând, a recunoscut şeful DRDP Timişoara.
„Lotul 1 Timişoara-Lugoj a fost terminat. Lotul 2 este terminat în proporţie de 90%, a rămas o porţiune neterminată de pe lotul 2 la final, e segmentul E, e zona pe care se vor construi tunelurile. A fost modificat acordul de mediu pe acea zonă şi, din păcate, a trebuit să întrerupem lucrările. Acum, când ieşim pe autostradă la nodul Margina, ca sa reintrăm pe autostradă trebuie să mergem pe DN 68A, de la Margina la Ilia. Acest tronson e un tronson foarte greu, care descarcă practic tot traficul de autostradă.

Loturile 3 şi 4 sunt în lucru, stadii avansate de lucru, ele practic până în vara viitoare trebuie să fie gata.


Aceste loturi, în momentul în care vor fi gata, noi de la Margina vom merge
pe 68A până la nodul Dobra. Practic e o distanţă de 15 km care va rămâne câţiva ani, pentru că, în acest moment, finalul lotului 2, care nu este gata, este la nivel de licitaţie proiectare execuţie, care e posibil să dureze câţiva ani. Deci, practic vom avea terminată autostrada de la Nădlac la Sibiu, minus aceşti 15 km unde va fi o deviere şi acolo vor fi problemele cele mai mari pentru că va fi o gâtuire şi va împiedica viteza de deplasare”, a declarat, ieri, la Radio Timişoara, directorul general regional al DRDP Timişoara, Cristian Ilie Ispravnic.

La lotul 3, de aproximativ 21 de km, rămâne problema nodului de la Holdea, a bretelei de acces spre acesta, în lungime de doar câteva sute de metri. Iar lotul 4, în lungime de 22 de km, care asigură legătura cu autostrada Deva-Orăştie, are probleme mai ales în zona „dealului cu lilieci”, unde terenul este dificil, iar constructorul vrea să aplice o soluţie tehnică inedită.

Ieri, CNAIR a anunțat prelungirea termenului pentru realizarea conexiunii dintre lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva cu lotul Deva- Orăștie, în zona Șoimuș, până în 29 noiembrie, dar este de așteptat ca traficul pe sectorul Deva-Simeria să fie redeschis cât mai curând.

UPDATE Nodul rutier de la Şoimuş, care asigură accesul spre autostrada A1 Deva-Sibiu se deschide mâine.

„Nodul rutier va di redeschis vineri, după prânz. Trebuie refăcută întoarcerea de pe DN 7, date jos semnalizările, dar cei de la DRDP şi Poliţia Rutieră au fost deja notificaţi, aşa că mâine se vor ocupa de luarea măsurilor necesare”, a declarat, pentru hunedoaralibera.ro, prefectul judeţului Hunedoara, Fabius Kiszely.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.