Blue Noise lansează primul album acapella din România, sub titlul de Portrait,...

Blue Noise lansează primul album acapella din România, sub titlul de Portrait, la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Anul acesta, Blue Noise a demarat un proiect unic, deocamdată, pe piața muzicală românească. Proiectul se numește „Laboratorul de voci” și își propune producția și promovarea primului album a cappella din România.

Albumul, care se numeste Portrait, conține numai piese noi compuse de membrii grupului. Ana Maria Alexa (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana-Cristina Leonte (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocală/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

Din 2015, trupa Blue Noise a participat la festivaluri de jazz din ţară – Iaşi şi Focşani în 2016, Festivalul de Jazz de la Brașov și București în 2018, a colaborat cu diverşi artişti cunoscuţi, dintre care Răzvan Suma la Sala Radio (împreună cu care a interpretat o piesă de mare anvergură, instrumentală, Le Grand Tango de Astor Piazzolla), Alexandra Uşurelu, Adi Despot şi Viţa de Vie (piesa „Luna şi Noi” a ajuns în topurile muzicale), Damian Drăghici (au făcut un bonus track, Până când nu te iubeam, pe ultimul lui album, Gypsy Rock (Change or Die), Skizzo Skillz (împreună cu care au scos piesa „Mut Munţii”).


Pe lângă aceste colaborări, membrii trupei au susţinut şi concerte proprii la Casa Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, J’ai Bistrot, Jazz Book, Muzeul Naţional al Literaturii (în cadrul proiectului „Noapte Muzeelor”), Festivalul Enescu. Şi pentru că studiul este un „must” în această meserie, anul trecut au participat la workshop-ul susţinut de King’s Singers la Cluj.

Concertul de lansare al albumului Portrait va avea loc la Timișoara joi 8 noiembrie, de la ora 20, la Ambasada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.