Călare spre Alba Iulia – călătoria unui tânăr timişorean spre locul de...

Călare spre Alba Iulia – călătoria unui tânăr timişorean spre locul de desfășurare a Marii Adunări Naționale FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-807336638">

Un tânăr din Timișoara a plecat într-o călătorie inedită, cu scopul de a marca Centenarul Marii Uniri. Adrian Bumbar vrea să ajungă la Alba Iulia, de Ziua Națională a României, călare, din patriotism.

Timișoreanul a pornit la drum în urmă cu opt zile, îmbrăcat gros și cu steagul tricolor prins la gât, iar aseară se afla la 35 de kilometri de Alba Iulia. Astăzi, urmează să se întâlnească cu un grup de români dintr-un alt oraș, care vin și ei călare spre Alba Iulia.

“A fost foarte frig, am răcit un pic. Am plecat singur din Timișoara, dar pe traseu sunt urmărit de o mașină tehnică, primesc furajele pentru cal. Am mai făcut ieșiri cu caii în natură, dar nu pe distanțe atât de mari. Fac frecvent ieșiri cu caii, pentru că am o mică fermă lângă Timișoara, unde am cai de sport. Am luat decizia de a pleca călare spre Alba Iulia din patriotism, dar și din dorința de aventură și din iubirea pentru cai, vreau să aduc un omagiu celor opt milioane de cai care au murit în războaie. De asemenea, îmi doresc să refac un drum pe care l-au realizat și înaintașii noștri, în semn de respect pentru cei care au realizat Unirea. Bunicul meu a murit în timpul războiului”, a declarat Adrian Bumbar.

Timișoreanul are 35 de ani și este pasionat de cai încă din copilărie. De altfel, tânărul deține o mică fermă de cai lângă Timișoara și spune că îi place să se aventureze în natură călare.
Tânărul din Timișoara a spus că a fost dispus să pună la dispoziție o parte din cei zece cai pe care-i deține la mica fermă celor care ar fi vrut să-l însoțească în această aventură călare spre Alba Iulia, doar că nu s-a arătat nicio persoană interesată.

“Pentru mine este o experiență foarte frumoasă. În fiecare zi, merg călare opt ore, este și ziua mică. Când se luminează, sar în șa, iar la ora 16.00, 17.00 mă opresc. Am plecat spre Alba Iulia cu un cal sport, pur românesc, care are cinci ani și jumătate. Este o iapă și o cheamă Brenda, care a participat și la competiții. Mai am acasă și alte rase de cai, dar am zis că este mai potrivit să merg la Alba Iulia cu un cal românesc. În drumul spre Alba Iulia am mers peste tot, prin păduri, am trecut munți, râuri, pe marginea șoselei, prin mijlocul satelor”, a afirmat Adrian Bumbar.

Tânărul din Timișoara a povestit că mâine, de 1 Decembrie, și-a propus să îmbrace o ie la Alba Iulia, dacă nu o să fie foarte frig, și să țină în mâini un steag tricolor. Adrian Bumbar a spus că are pasiunea pentru cai “încă de când am deschis ochii, călăresc de 28 de ani”.

În drumul său spre Alba Iulia, tânărul a fost cel puțin de două, trei ori pe zi oprit pe drum de oameni care au dorit să-i ofere o mână de ajutor, fiind surprinși să vadă un călăreț.

“Le mulțumesc frumos celor care doresc să mă ajute, dar am tot ce îmi trebuie. Calul este obosit, se vede pe el, dar rezistă, dă totul pentru călăreț. Este plăcută această aventură, aș repeta-o oricând cu plăcere”, a precizat Adrian Bumbar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.