Călin Jurj, de la ASU Poli, integralist în jocul care a dus...

Călin Jurj, de la ASU Poli, integralist în jocul care a dus în extremis naţionala U19 la Turul de Elită. „Băieţii în ghete” vor încheia anul pe „Ştiinţa”

0
DISTRIBUIȚI

România Under-19 a obţinut în extremis calificarea la Turul de Elită pentru calificarea la Campionatul European din 2019. Naţionala „mică” a învins Gibraltarul cu 8-0 şi a beneficiat de victoria Greciei în duelul cu gazda Bulgaria pentru a obţine locul 2 în grupă. La succesul de astăzi a contribuit şi Călin Jurj, junior legitimat la ASU Politehnica.

Surpriză în Bulgaria, în ultima zi a jocurilor din turneul de calificare. „Tricolorii” sub 19 ani depindeau de rezultatul din alt joc pentru a face pasul la Turul de Elită pentru calificarea la Euro 2019. În mod nesperat, Grecia U19, care învinsese România cu 5-3, şi-a respectat blazonul şi i-a bătut azi pe bulgari (scor 3-0) deşi aveau locul 1 asigurat. Naţionala „mică” trebuia la rândul ei să câştige la scor jocul cu Gibraltar, mezina grupei, care cedase cu 0-6 în faţa Bulgariei. În meciul direct cu gazdele, naţionala noastră a fost egalată în prelungiri şi obţinuse astfel un singur punct.

La performanţă şi-a adus aportul şi Jurj (18 ani), junior orădean care a debutat recent la ASU Poli.


Fundaşul dreapta a obţinut contra Gibraltarului penaltiul din minutul 48 prin care scorul a fost dus la 6-0 de Mihăilă. De asemenea el a avut mai multe incursiuni bune în preajma careului advers. Celelalte goluri au fost marcate de: Sefer min. 4, 22′, Petrila 18′, Manolache 38′, acelaşi Mihăilă 45′, 56′ şi Stoica 76′.

Călin Jurj nu a jucat în primele două partide. În schimb, în jocul cu grecii, în poartă a intrat în prelungiri timişoreanul Ionuţ Rus, acontat recent de Sassuolo (Italia). De asemenea pe bancă s-a aflat şi Darius Ţieranu, legitimat la Ripensia, iar căpitanul U19 este Antonio Manolache (Groningen, Olanda), tânăr talent care a crescut o perioadă la Centrul Naţional de Pregătire Timişoara. De altfel, Jurj a evoluat în locul lui Andrei Rus (Afumaţi), crescut la Banatul.

Campionatul European, la care vor fi prezente doar 8 selecționate, va avea loc în iunie 2019 în Armenia.

ASU Poli, şedinţă şi înapoi pe „Ştiinţa” în jurul aniversării

Revenirea „Băieţilor în ghete” a fost confirmată. Cu ocazia sărbătoririi celor 97 de ani de la înfiinţarea primei echipe a Politehnicii (4 decembrie 1921), dar şi probabil pentru că rezultatele pe „Marele oval” s-au lăsat aşteptate, elevii lui Cosmin Petruescu îşi vor disputa ultimele două meciuri acasă din acest sezon pe arena „Ştiinţa”. Este vorba de următorul joc, din weekend, cu Pandurii, programat sâmbătă, la ora 14.00, precum şi duelul din jurul datei de 8 decembrie, cu Energeticianul.

Ieri, la clubul alb-violet a avut loc o şedinţă, după care spiritele s-au mai calmat în urma eşecului dureros din deplasare, 0-1 cu Baloteşti. După acel joc căpitanul Ioan Mera a avut o ceartă mai aprinsă cu un suporter şi a fost acuzat că şi-a lăsat tricoul pe gazon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.