Carnea de porc, la control. Unde se face examenul pentru depistarea trichinelozei,...

Carnea de porc, la control. Unde se face examenul pentru depistarea trichinelozei, în Timiș

0
DISTRIBUIȚI

porc

Inspectorii sanitar-veterinari din județul Timiș atrag atenția asupra faptului că nu este bine să consumați carnea porcului pe care-l sacrificați fără a fi efectuat examenul pentru depistarea trichinelozei.


Direcția Sanitar-Veterinară Timiș vine și în acest an în sprijinul locuitorilor din județ, care vor tăia porcul în luna decembrie, și deschide mai multe puncte de examinare trichineloscopică a cărnii de porc, la care se pot adresa doar persoanele fizice.

Vor fi deschise trei puncte în Timișoara, aflate în Piața Lipovei, Piața Doina și Piața Iosefin, precum și un punct în Lugoj, la sediul CSVSA Lugoj, aflat pe str. Lugoj, nr. 4.

Aceste puncte de examinare trichineloscopică a cărnii de porc vor fi deschise în intervalul 10 – 24 decembrie și între 27 – 28 decembrie. Programul de lucru cu publicul este de luni până joi, între orele 08.30 – 17.00, vineri, între orele 08.30 – 14.30, sâmbătă, între orele 09.00 – 15.00 și duminică, între orele 09.00 – 13.00.

“În celelalte localităţi din judeţ, examinarea se efectuează de către medicii veterinari de liberă practică (privaţi), din circumscripţiile sanitare veterinare”, a arătat DSV Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.