Cât de costisitoare e achiziţia unei locuinţe în Timişoara. Vezi cele mai...

Cât de costisitoare e achiziţia unei locuinţe în Timişoara. Vezi cele mai scumpe vs cele mai accesibile zone

0
DISTRIBUIȚI

Preţurile apartamentelor noi au crescut, din nou, la Timişoara. Specialiştii recomandă celor care vor să facă o achiziţie să evite cartierele din zona studenţească, unde în trimestrul trei al acestui an au fost cele mai mari schimbări.

Informaţiile celor de la Imobiliare.ro arată că preţurile au crescut cel mai mult, cu 2,9%, în Complexul Studențesc, Dacia, Elisabetin, Olimpia şi Stadion. Pe următoarele locuri în clasamentul scumpirilor se situează cartierul Torontal, cu un plus de 2,6%, apoi Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților, Mircea cel Bătrân (+2,2%), Șagului, Dâmbovița, Iosefin, Steaua (+1,1%), dar și Girocului, Soarelui şi Buziașului (+0,3%).

Cine visează să aibă un apartament în clădire istorică, în zona zero a Timişoarei, acum este momentul să investească.


Așteptările vânzătorilor de locuinţe s-au diminuat, trimestrul trecut, în mai multe zone din oraş, cum ar fi Medicină sau Piața Unirii, aici preţurile fiind mai mici cu 2,1%. De asemenea, suma medie solicitată de proprietari a scăzut cu 1% în zona Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piața Maria, respectiv cu 0,6% în Circumvalațiunii și cu 0,4% în Braytim.

Comparativ cu Bucureştiul şi Clujul, la Timişoara diferenţele de preţ la locuinţele din cartiere sunt relativ mici, ecartul dintre zonele în care se găsesc cele mai scumpe și, respectiv, cele mai ieftine apartamente fiind mai mic de 350 de euro. Cea mai exclusivistă zonă a orașului este Ultracentral – Medicină – Piața Unirii, unde o asemenea unitate locativă poate fi achiziționată cu 1.460 de euro pe metru pătrat util (în scădere de la 1.490 de euro pe metru pătrat, în cele trei luni anterioare).

Interesant este că, în celelalte cartiere ale orașului, pretențiile vânzătorilor de apartamente variază într-o plajă destul de restrânsă. Cele mai accesibile locuințe pot fi găsite în zonele Șagului, Dâmbovița, Iosefin şi Steaua, cu o medie de 1.140 de euro pe metru pătrat util, în vreme ce arealul Complex Studențesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion se situează pe locul al doilea în clasamentul zonelor cu cele mai scumpe locuințe din oraș (cu o medie de preț de 1.260 de euro pe metru pătrat).

Spre deosebire de București, în Timișoara nu există, practic, cartiere în care suma medie solicitată pentru un apartament să fie mai mică de 1.000 de euro pe metru pătrat util.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.