Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită. Zeci de mii de oameni au...

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită. Zeci de mii de oameni au asistat la eveniment FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-782209733">

Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfinţită, astăzi, de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, în cadrul unor ceremonii care au durat aproximativ şase ore. Peste 50.000 de pelerini din toată ţara au participat la eveniment. 83 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Prima slujbă în Catedrala Mântuirii Neamului a fost oficiată pentru eroii neamului românesc. Catedrala are hramul principal Înălţarea Domnului, zi în care sunt pomeniţi eroii români din toate timpurile, iar al doilea ocrotitor este Sfântul Apostol Andrei.

Cea mai mare parte a pelerinilor a asistat la eveniment urmărind slujba pe ecrane montate afară. Unii dintre ei au fost îmbrăcaţi în costume populare şi au purtat steaguri tricolore.

În catedrală încap 3.000 de oameni pe scaune şi 5.000 – în picioare. Lăcașul va rămâne deschis credincioșilor până joi și toată lumea va putea intra în altar.

Lucrările la catedrală au început în urmă cu opt ani, iar construcţia nu este nici acum finalizată. Cel puţin 110 milioane de euro au fost cheltuite până acum. 25% din bani provin din donaţii, restul – sprijinit financiar oferit de stat. Catedrala va avea o înălțime de 120 de metri şi o lungime de 126,10 m şi are şase clopote care cântăresc împreună 33 de tone şi care au fost montate la o înălţime de 60 de metri. Catapeteasma catedralei este realizată în întregime în tehnica mozaic şi are 23 de metri lățime și 18 metri înălțime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.