Cea de-a VII-a ediţie a Balului Vienez de la Timişoara debutează în...

Cea de-a VII-a ediţie a Balului Vienez de la Timişoara debutează în această seară. Care este programul

0
DISTRIBUIȚI

În fiecare an, Balul Vienez de la Timişoara, care a devenit un adevărat eveniment al comunităţii,  strânge sub cupola operei timişorene reprezentanţi ai lumii diplomatice, politice şi de afaceri, iar pe scenă urcă invitaţi de onoare din lumea culturală.

În acest an, la cea de-a VII-a ediţie a balului care va avea loc astăzi, de la ora 19:00, cunoscuta şi îndrăgita actriţă Maia Morgenstern va oferi un moment teatral în cadrul programului artistic, iar soprana Luiza Fatyol, născută în România într-o familie de muzicieni, acum solistă a Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf/Duisburg, acompaniată de orchestra „Spirit of Vienna”, va susţine un program de muzică clasică.

Desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei, balul timişorean este al XXXI-lea bal vienez recunoscut la nivel internaţional de primăria din Viena. În cei şapte ani, Balul Vienez de la Timişoara a reuşit să se impună în viaţa culturală a oraşului şi a regiunii ca cel mai mare eveniment cultural caritabil. La această ediţie, programul artistic este oferit de 48 de tineri debutanţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani şi 24 de copii între 6 şi 12 ani, care au participat la cursurile Academiei Balului Vienez de la Timişoara.

La eveniment vor fi prezenţi invitaţi din mediul diplomatic, politic şi economic, atât din ţară cât şi din străinătate, şi oficialităţi locale. Conform tradiţiei balurilor vieneze, invitaţii vor fi întâmpinaţi cu un pahar de şampanie, pe muzică oferită de cvartetul de coarde „4 Vibes”, iar la ora 20:00 va avea loc ceremonia de deschidere, urmată de discursurile invitaţilor de onoare.


Momentele de dans oferite de debutanţi, care au avut prilejul de a urma şi alte cursuri folositoare în viaţă şi carieră, sunt, la rândul lor, o altă tradiţie a balurilor, iar din acest an, programul artistic va cuprinde şi o secţiune dedicată tinerelor talente din Timişoara. Tot o tradiţie a balurilor vieneze este oferirea, de către primăria vieneză, a unor mici atenţii doamnelor prezente la bal. Vor fi acordate mai multe trofee şi va fi prezentat fondul de burse „România Centenară” pentru tinerii care dau dovadă de excelenţă într-un anumit domeniu. După deschiderea balului, toată lumea e invitată la dans, cadrilul de la miezul nopţii fiind, de asemenea, una din atracţiile şi tradiţiile balului vienez. Cadrilul de la ora 02:00 va încheia balul din acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.