Cei mai de succes membri ai comunităţii academice, premiaţi de Universitatea de...

Cei mai de succes membri ai comunităţii academice, premiaţi de Universitatea de Vest FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1667062301">

Universitatea de Vest Timişoara a premiat, pentru a patra oară, excelenţa academică timişoreană în cadrul Galei Premiilor UVT. Au fost oferite 10 premii celor care au contribuit în mod considerabil la dezvoltarea comunității academice: șase premii în domeniile științelor, artelor și sportului, două premii pentru contribuția la implementarea politicilor Universității de Vest și două pentru contribuția la creșterea prestigiului UVT în plan național și internațional.

Premiile poartă numele unor personalități care au marcat istoria universității, aducându-și aportul la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a țării. Astfel, acordarea lor este o dublă recunoaștere a meritelor – ale celor care dau numele premiilor, pe de o parte, și ale celor cărora li se decernează, pe de alta.

„La UVT recunoaștem meritele oamenilor care ne fac cinste, care ne sprijină eforturile și simt că pot contribui activ la viața Universității. Fiecare dintre noi, deși suntem mici piese care fac întreg angrenajul instituției să funcționeze, contăm, iar succesul fiecăruia este privit ca un imbold pentru toți ceilalți, de a se mobiliza, de a prinde curaj și de a munci mai mult, pentru a obține propriul succes, toate cu sprijinul instituțional al UVT. Gala Premiilor Universității de Vest din Timișoara, aflată la a patra ediție, este modul în care le mulțumim celor ce au performat în anul care a trecut”, a spus rectorul UVT, Marilen  Pirtea.

Lista premiilor acordate:

  1. Premiul „Mircea ZĂGĂNESCU” pentru Științele Naturii (Laureat: Conf. dr. Paul Grӑvilӑ)
  1. Premiul „Mihail GHERMĂNESCU” pentru Matematică și Informatică (Laureat: Conf. dr. Marc Eduard Frȋncu)
  1. Premiul „Gabriela COLŢESCU” pentru Științe Sociale și Politice (Laureat: Lect. dr. Paul Sârbescu)
  1. Premiul „Dumitru MAREŞ” pentru Drept și Științe Economice (Laureat: Prof. dr. Bogdan Dima)
  1. Premiul „Eugen TODORAN” pentru Științe Umaniste (Laureat: Conf. dr. Claudiu Arieșan)
  1. Premiul „Aurel BREILEAN” pentru Arte și Sport (Laureat: Conf. dr. Cristian Daniel Sida)
  1. Premiul „Ioan CUREA” pentru Activitatea desfășurată în UVT (Laureat: Gabriela Corb)
  1. Premiul „Sever BOCU” pentru Implicare Civică și Socială (Laureaţi: ANOSR – Alianța Naționalӑ a Organizațiilor Studențești din România; Societatea Timişoara)
  1. Premiul „Studentul Anului” (Laureat: Mihnea Florin Vîlceanu)
  1. Premiul „Alumnus” (Laureat: Silviu Orăvitzan)

Programul artistic a fost susținut de Facultatea de Muzică și Teatru. Evenimentul a avut loc la Teatrul Național Timișoara, reunind aproximativ 600 de membri ai Universității și reprezentanți ai comunității locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.