CJ Timiș vrea să aibă propriul ziar. Opoziţia susţine că gazeta ar...

CJ Timiș vrea să aibă propriul ziar. Opoziţia susţine că gazeta ar putea fi folosită în scop electoral

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a început să facă primele demersuri astfel încât, în perioada următoare, să fie tipărit propriul ziar. Prin urmare, astăzi, în plenul CJT, a fost votat un proiect de hotărâre privind “aprobarea editării, tipizării și difuzării publicației «Agenda CJTimiș» a Consiliului Județean Timiș”.

Proiectul a trecut în ședința extraordinară, dar nu înainte ca mai mulți consilieri liberali să critice inițiativa. Asta în condițiile în care și Primăria Timișoara are propriul ziar. Marian Vasile a propus găsirea unei “formule de principiu, în sensul distribuirii echilibrate a spațiului, pe zone geografice”, iar Nicu Bitea a amintit, în plen, că în luna martie a acestui an, a mai fost votată încă o dată “Agenda CJTimiș”, în 10.000 de exemplare.

“Suntem în decembrie și acum ne dorim de zece ori mai mult să se întâmple lucrul ăsta. De la 10.000 am ajuns la 100.000 de exemplare lunar. Dar nu asta este cea mai mare problemă, ci că nu se explică foarte clar, să vedem câte exemplare din cele 100.000 merg la nivelul municipiului Timișoara și câte în Lugoj. Din martie până în prezent nu s-a întâmplat nimic. Înseamnă că a fost o problemă. De ce nu s-a pus în aplicare?”, a declarat Nicu Bitea.

Călin Dobra a precizat că ziarele ar urma să fie distribuite în fiecare localitate din județul Timiș, procentual cu numărul de gospodării.


De asemenea, exemplarele vor ajunge la locuitorii din județul Timiș direct prin poștă. Asta pentru că, în trecut, când a mai fost tipărită o astfel de publicație, numerele ajungeau la primării, care nu le împărțeau mereu locuitorilor.

“Este nevoie de o astfel de agendă, problema este cum devenim politica publică de comunicare prin această agendă. Există temeri că instrumentul va fi folosit în scop electoral. Cred că ar trebui să-i solicităm inițiatorului proiectului să spună ce se dorește, pentru a se risipi orice urmă de îndoială”, a precizat și liberalul Viorel Coifan.

Călin Dobra a adăugat că “Agenda CJTimiș” va fi un material “strict administrativ, nu se vor regăsi grupurile politice, decât proiecte administrative ale grupurilor politice. Acest ziar este destinat cetățenilor, de a fi informați cu privire la proiecte, acțiuni și evenimente care se derulează pe raza județului Timiș de către consiliul județean și de către instituțiile subordonate, și cele cu impact asupra județului Timiș. E un ziar de administrație, nu va avea tentă politică”.

Mihai Ritivoiu, consilier județean PSD, a declarat ironic că și Primăria Timișoara are propriul ziar și că fotografii cu Nicolae Robu ar apărea în majoritatea paginilor. “Nu o să apar eu pe toate paginile din această agendă. În semn de bună colaborare, s-au solicitat CV-urile tuturor consilierilor județeni pentru a fi promovat fiecare consilier județean pe Facebook-ul instituției. Realizarea ziarului nu e o idee nouă, facem efort de a informa cetățenii asupra activității consiliului județean”, a detaliat Călin Dobra.

Șeful CJ Timiș nu a știut să precizeze cât va costa realizarea acestei publicații, precizând că “așteptăm ofertele finale, pentru că acum demarăm procedurile de a obține ofertele pentru editare-tipărire și distribuție și atunci vom știi exact valorile acestui material”.

Din proiectul de hotărâre aprobat astăzi aflăm că “Agenda CJT” va fi tipărită în 100.000 de exemplare, format A3, în opt pagini, dintre care jumătate color, pe care locuitorii din județul Timiș le vor primi gratuit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.